Je to jednoduché rýchlo zhotovené a hlavne oblúbené jedlo. Unás ho maju radi mladý aj starý. Už mám tento recept dávno,nepametám sa od koho Zobraziť celý popisJe to jednoduché rýchlo zhotovené a hlavne oblúbené jedlo. Unás ho maju radi mladý aj starý. Už mám tento recept dávno,nepametám sa od koho ho mám. Ja to robím tak, keď niečo dobré najdem alebo ochutnám hneď si to napíšem.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rajnici roztopíme maslo, do vrelého masla vytlačíme 2ks syrov a miešame pokial sa syr uplne neroztopí. Do tejto masy vylejeme kyslú smotanu,ktorú varíme a miešame. Dochutíme soľou. Zhotovíme a vyvaríme halušky alebo kolienká ,vylejeme na ne syrovo smotanovú zmes a dôkladne premiešame. Pri podávaní vrch posypeme pokrájanou a do červena upečenou údenou slaninou.
Na drobounko nakrajenu slaninku uprazim v panvi s jednym struzkom cesnaku, osolim.