Pečené lízanky
Marcela Kramplová
Centrum pre deti a rodinu Bublinka v Devínskej Novej Vsi, 5. augusta 2012
Centrum pre deti a rodinu Bublinka v Devínskej Novej Vsi, 5. augusta 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou úplne do tuha. Môžeme si rozdeliť do misiek a primiešať potravinové farbivo.
- 2
Naplníme vrecko na zdobenie a striekame na plech ľubovoľné tvary, vždy dva rovnaké. Ozdobíme cukrovými ozdobami.
- 3
Vyhrejeme rúru na 200 oC, vložíme plech a stiahneme teplotu na 100 oC. Sušíme asi 1–1,5 h podľa veľkosti.
- 4
Po vybratí z rúry necháme vychladnúť. Medzitým si roztopíme čokoládu a pripravíme špajdle, zlepujeme rovnaké kúsky s čokoládou a špajdľou uprostred. Necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý nápad, ukladám do vnučkinej KK.