Pečené lízanky

Marcela Kramplová
Centrum pre deti a rodinu Bublinka v Devínskej Novej Vsi, 5. augusta 2012
Pečené lízanky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25
porcií
25 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
220 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou úplne do tuha. Môžeme si rozdeliť do misiek a primiešať potravinové farbivo.

  2. 2

    Naplníme vrecko na zdobenie a striekame na plech ľubovoľné tvary, vždy dva rovnaké. Ozdobíme cukrovými ozdobami.

  3. 3

    Vyhrejeme rúru na 200 oC, vložíme plech a stiahneme teplotu na 100 oC. Sušíme asi 1–1,5 h podľa veľkosti.

  4. 4

    Po vybratí z rúry necháme vychladnúť. Medzitým si roztopíme čokoládu a pripravíme špajdle, zlepujeme rovnaké kúsky s čokoládou a špajdľou uprostred. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

hubata
Viem si predstaviť akú ste mali sedačku .......
Dobrý nápad, ukladám do vnučkinej KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia