Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Cícer si deň vopred namočíme. Potom ho uvaríme domäkka (cca 40 - 50minút). Koľko suchého cíceru som použila som žiaľ neodvážila. Po uvarení som použila 120g.
-
2
Uvarený cícer v nádobe s vodou zľahka premiešavame - šúchame, tak aby väčšina šupiek vyplávala na povrch. Vodu so šupkami zlejeme a postup zopakujeme.
-
3
Cícer necháme odkvapkať a preložíme do mixéra. Pridáme mandľové maslo (alebo iné orieškové), melasu a lyžicu javorového sirupu.
-
4
Rozmixujeme a pridáme kakao.
-
5
Vymixujeme krém. Podľa potreby pridáme javorový sirup.
-
6
Brusnice (nevážila som ich, dala som cca hrsť) a trochu ovocnej šťavy (použila som višňovú) rozmixujeme.
-
7
Pripravíme si pralinkovú formu a čokoládu. Čokoládu je dobre temperovať. Výborne návody sú napríklad tu : http://www.callebaut.com/uken/2594. Roztopenou čokoládou naplníme pralinkovú formu. Formu položíme na doštičku a viackrát ňou pobúchame o pracovnú podložku, aby sme sa zbavili vzduchových bubliniek vo forme. Formu otočíme na mriežke (viď. obrázok) pod ktorou je papier na pečenie. Mriežkou pobúchame, čím sa čokoláda uvoľní a vytečie z formičiek. Vo formičke ostane len odliatok - čokoláda na dne a stenách formy.
-
8
Formu otočíme a očistíme od čokolády, ktorá je mimo jamiek. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
-
9
Po stuhnutí každú jamku naplníme rozmixovanými brusnicami
-
10
a cícerovým krémom, tak aby nám ostalo voľné miesto na uzatvorenie bonbónov čokoládou. Formou opäť pobúchame, aby sa krém rovnomernejšie rozložil. Odložíme do chladničky.
-
11
Čokoládu, ktorá nám stiekla cez mriežku na papier na pečenie (viď bod č.7) pokrájame na menšie kúsky a opäť vytemperujeme.
-
12
Formu s pralinkami vyberieme z chladničky a naplníme zvyšnou čokoládou.
-
13
Čokoládu rozotrieme tak, aby sa bonbóny uzatvorili. Prebytočnú čokoládu dôkladne odstránime.
-
14
Bonbóny necháme stuhnúť, vyklopíme a preložíme do košíčkov.
Diskusia k receptu