Bonbóny s cícerom a brusnicami fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 4. júna 2012

Suroviny

120 g uvarený
1 PL
2 - 3 PL
1 a 1/2 PL
1 a 1/2 PL




Postup

  1. 1

    Cícer si deň vopred namočíme. Potom ho uvaríme domäkka (cca 40 - 50minút). Koľko suchého cíceru som použila som žiaľ neodvážila. Po uvarení som použila 120g.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarený cícer v nádobe s vodou zľahka premiešavame - šúchame, tak aby väčšina šupiek vyplávala na povrch. Vodu so šupkami zlejeme a postup zopakujeme.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cícer necháme odkvapkať a preložíme do mixéra. Pridáme mandľové maslo (alebo iné orieškové), melasu a lyžicu javorového sirupu.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozmixujeme a pridáme kakao.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymixujeme krém. Podľa potreby pridáme javorový sirup.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Brusnice (nevážila som ich, dala som cca hrsť) a trochu ovocnej šťavy (použila som višňovú) rozmixujeme.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si pralinkovú formu a čokoládu. Čokoládu je dobre temperovať. Výborne návody sú napríklad tu : http://www.callebaut.com/uken/2594. Roztopenou čokoládou naplníme pralinkovú formu. Formu položíme na doštičku a viackrát ňou pobúchame o pracovnú podložku, aby sme sa zbavili vzduchových bubliniek vo forme. Formu otočíme na mriežke (viď. obrázok) pod ktorou je papier na pečenie. Mriežkou pobúchame, čím sa čokoláda uvoľní a vytečie z formičiek. Vo formičke ostane len odliatok - čokoláda na dne a stenách formy.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Formu otočíme a očistíme od čokolády, ktorá je mimo jamiek. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po stuhnutí každú jamku naplníme rozmixovanými brusnicami

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a cícerovým krémom, tak aby nám ostalo voľné miesto na uzatvorenie bonbónov čokoládou. Formou opäť pobúchame, aby sa krém rovnomernejšie rozložil. Odložíme do chladničky.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Čokoládu, ktorá nám stiekla cez mriežku na papier na pečenie (viď bod č.7) pokrájame na menšie kúsky a opäť vytemperujeme.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Formu s pralinkami vyberieme z chladničky a naplníme zvyšnou čokoládou.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Čokoládu rozotrieme tak, aby sa bonbóny uzatvorili. Prebytočnú čokoládu dôkladne odstránime.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Bonbóny necháme stuhnúť, vyklopíme a preložíme do košíčkov.

    Bonbóny s cícerom a brusnicami (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

domci4
Kráása :) naozaj... zaujímavé s cícerom...nemám ani javorový sirup a maslo? aké myslíš? :)
lucincek
fakt, toto vyzerá brutálne dobre :).. ale ešte som teda takúto kombináciu nejedla :) .... veď vždy je niečo po prvýkrát... ;)
zirafninka1
ano.. zvlaštna kombinacia.. zatial ich ochutnala len sestra. povedala, ze nemaju chybu a jej priatel, ktory dostal otazku co tam citi.. povedal brusnice a cokoladu..Dakujem @izabella929 , @domci4 , @helca103 , @lucincek. @domci4 mozes pouzit arasidove maslo, med... Chut bude ina ale urcite dobra. treba to pocas mixovania ochutnat a uvidis. Hlavne to mixuj dosť dlho nech je to ozaj krémove, kludne s prestavkami aby sa mixer nezblaznil.
medovnicek
fíha a potom, že nemám mať chuť na sladké, keď je tu taká dobrôtka, brusnice sú moje obľúbené a s tým cícerom tvoria zaujímavú kombináciu
irenaw
jedla som dezert z vareného suchého hrachu a bol dobrý, tak si hovorím, že to ide aj s cícerom... potom vidím, že ide k cíceru melasa, to už ma naozaj dostalo, moja zvedavosť sa prebudila ;-)
marianne69
panenka skakava,to vyzera na zozratie,stale mi dnes chut na sladke ide...krasne,ale co uz tebe ine clovek napisat moze.....
zuuz
vyborny recept ! :) nevedeli by ste mi ale poradit este nejak inak vyuzit ten krem, kedze nemam pralinkovu formu ..;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia