Snehový dezert z orechov a datlí

Mária Miklovičová
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 15. decembra 2011
Snehový dezert z orechov a datlí
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

120 g, opražených a posekaných
150 g (trochu celých datlí a orechov si necháme na ozdobu )
5 ks
230 g
30 g
Mocca krém:
150 g
250 g
5 pl, horúca




Postup

  1. 1

    Do vyšľahaných bielkov pridáme cukor a chvíľu šľaháme, pridáme ostatné suroviny a jemne premiešame. Hmotu natrieme na pergamenový papier s priemerom 23 cm. Pečieme pri 160 0C 30 minút. Vychladnuté pláty po upečení podoberieme nožom a plníme krémom.

  2. 2

    Mocca krém: Maslo vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom, pridáme kávu podľa potreby (môžeme jej pridať viac).

  3. 3

    Plát natrieme krémom a prikryjeme druhým plátom. Na ozdobu použijeme datle a orechy, nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

garanco
Kolieska sa z plátov vykrajujú po naplnení, alebo ešte predtým? Profesionálne cukrárky nezvyknú uvádzať presný postup, strážia si výrobné tajomstvo?
lubjak
Hmotu natrieme na pergamenový papier s priemerom 23 cm. Typujem ,ze sa to nevykrajuje
martamm
Tento dezertik urcite pripravim na Vianoce, vyborny, dakujem, ukladam
redakcia
@garanco , je to tam jasne napísané, treba len pozorne čítať. Natrieš to na papier s priemerom 23 cm. Nič sa nevykrajuje.
izabella929
recepty zo snehu máme radi.-) sú krehké a v spojení s orieškami, nemá to chybu .-)
evanaaa
Toto sú pochúťky pod môj jazyk, krehké s pridaním dobrých vecí, ešte by som mleté orechy dala aj do bielkov, ako na laskonky, och joój.
hubata
Vynikajúci receptík aj si ho uložím, lebo často sa stane že neviem čo s bielkami ...... Vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia