Snehový dezert z orechov a datlí
Mária Miklovičová
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 15. decembra 2011
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 15. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
120 g, opražených a posekaných |
|
150 g (trochu celých datlí a orechov si necháme na ozdobu ) |
|
5 ks |
|
230 g |
|
30 g |
|
Mocca krém: | |
150 g |
|
250 g |
|
5 pl, horúca |
|
Postup
-
1
Do vyšľahaných bielkov pridáme cukor a chvíľu šľaháme, pridáme ostatné suroviny a jemne premiešame. Hmotu natrieme na pergamenový papier s priemerom 23 cm. Pečieme pri 160 0C 30 minút. Vychladnuté pláty po upečení podoberieme nožom a plníme krémom.
- 2
Mocca krém: Maslo vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom, pridáme kávu podľa potreby (môžeme jej pridať viac).
- 3
Plát natrieme krémom a prikryjeme druhým plátom. Na ozdobu použijeme datle a orechy, nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu