Mozaika Podmanických rytierov fotorecept

jody - fotkajody, 9. januára 2013
Mozaika Podmanických rytierov (fotorecept)
Foto: jody

Pokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho osloví... Ja sa za tou chuťou idem utĺcť a Zobraziť celý popisPokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho osloví... Ja sa za tou chuťou idem utĺcť a aj oči si prídu na svoje... :-)

20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Krkovičku prešpikujeme koreňovou zeleninou, koľko sa len zmestí, čím viac, tým lepšie. Aby sa to nerozpadalo, pevne zviažeme niťou.

    Mozaika Podmanických rytierov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na tuku osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku, po chvíli pridáme kocky slaniny a poopekáme.

    Mozaika Podmanických rytierov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme mäso a poriadne zo všetkých strán opražíme do ružova. Keď sa mäso zatiahne, posolíme.

    Mozaika Podmanických rytierov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zasypeme hodnou hrsťou vňate a pridáme trochu kurkumy.

    Mozaika Podmanických rytierov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šupneme tam aj ostatnú zeleninu, čo sa nevošla do mäsa, zasypeme čerstvo zomletým korením, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.

    Mozaika Podmanických rytierov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme variť krúpy, pozor, kypia. Ako sa mozaika dusí, nastrúhame (či na tenko nakrájame) kapustu. Posolíme a zamiešame do nej popučený cesnak (veľa preveľa) namočený v troche oleja.

    Mozaika Podmanických rytierov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kapustovú zmes zamiešame do uvarených horúcich krúpov a necháme ešte po pokrievkou spariť.

    Mozaika Podmanických rytierov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A už sa len pokúsime odrezať úhľadný kus masa, naložíme prílohu, ešte nejakú tú zeleninu a baštíme, koľko kto ráči. Prajem všetkým dobrú chuť! :-)

    Mozaika Podmanických rytierov (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

helca103
mňa to veru oslovilo vyzerá to prudko jedlé a veľmi zaujímavé jedlo
eva53
v tých Podmaniciach sa teda rytieri mali kráľovsky :-)
ancicka
Tak to je paráda,najbližšie ked budm robiť krkovičku,tak vyskúšam.Dík za rcp.kk
evas13
Toto je krásne jedlo veľmi ma to oslovilo, ďakujem. :)
frezia68
Tiež patrím k tým,čo chvália,aj ten nápaditý názov :-)
mesiar50
Perfektné máš môj rešpekt. A historické filmy mám rád
ten názov je super.
ludka10
Krasny recept a ta kombinacia kapusticky s krupami nema to chybu uz aj ukladam do KK a cez vikend urobim, vdaka za napad...:-))))))))
rea1
mne sa najviac páči tá príloha. krúpy milujem, strkám ich všade, kde sa to len trochu dá a krúpová kaša je v mojom jedálničku vysoko prevysoko cenená. robím ju so zemiakmi pokrájanými na kolieska, s postrúhaným kalerábom, rôzne ale táto kapustová varianta ma oslovila. to zaradím do svojej pravidelnej stravy. aj tá špikovaná krkovička vyzerá famózne ale ja maso akosi eee. :-))
rajnica
Poprosím ženu, aby ma cez víkend urobila podmanickým rytierom. (Asi zameníme krúpy za pohánku.)
soncya
nádherný kus mäsa! mňam! škoda, že z krúpov trpím, neskutočne ma z nich bolieva žalúdok. ( a to ich mám veľmi rada.) vyzerá to veľmi nápadito. @jody , 1***
iva63
tak to je už "pán recept"-:)...veľmi sa m to páči
majkahra
Vyzerá to prudko jedlé, ukladám. Ja tie krúpy skúsim udusiť ako keď sa pripravuje krúpová kaša s fazuľou, len miesto fazule primiešam kapustu.
vierutt
Nádherný recept! Hlavne tá kapustička s krúpami samostatne a mäsko so zeleninkou samostatne (pre mňa).
marijanna
hmm tak to asi bude v nedelu u nas na obed...vyzera to suprovo..:)
tothka
Priznám sa že vo varení krúpov mám veľké medzery, ale toto sa mi veľmi páči. Skúsim niekedy vyskúšať, keď nás bude doma viac.
jamarlen
tvoje krúpkobitie je určite skvelé aj bez toho ťažkého mäsa...
aroooo
krásny recept, krúpy som ešte nevarila, príležitostne vyskúšam,kk
hubata
Rytierske jedlo, vyzerá veľmi dobre. Je to síce troška náročné na čas, tiež priznávam že krúpy bežne nevarievam aj keď ich v kaši mám rada. Ukladám a vďaka za krásny, neokukaný recept.
jody
všetkým veľmi ďakujem :-)
salinka
Tak to je niečo neznáme, hodné vyskúšania. Perfektný Tanier!!!!! Mňa tiež veľmi zaujala tá príloha, mám rada krúpy. A keď si obdržala pochvalu od rajnice, tak to už je čo povedať:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia