Foto: jody
Pokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho osloví... Ja sa za tou chuťou idem utĺcť a Zobraziť celý popisPokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho osloví... Ja sa za tou chuťou idem utĺcť a aj oči si prídu na svoje... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krkovičku prešpikujeme koreňovou zeleninou, koľko sa len zmestí, čím viac, tým lepšie. Aby sa to nerozpadalo, pevne zviažeme niťou.
-
2
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku, po chvíli pridáme kocky slaniny a poopekáme.
-
3
Vložíme mäso a poriadne zo všetkých strán opražíme do ružova. Keď sa mäso zatiahne, posolíme.
-
4
Zasypeme hodnou hrsťou vňate a pridáme trochu kurkumy.
-
5
Šupneme tam aj ostatnú zeleninu, čo sa nevošla do mäsa, zasypeme čerstvo zomletým korením, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
-
6
Dáme variť krúpy, pozor, kypia. Ako sa mozaika dusí, nastrúhame (či na tenko nakrájame) kapustu. Posolíme a zamiešame do nej popučený cesnak (veľa preveľa) namočený v troche oleja.
-
7
Kapustovú zmes zamiešame do uvarených horúcich krúpov a necháme ešte po pokrievkou spariť.
-
8
A už sa len pokúsime odrezať úhľadný kus masa, naložíme prílohu, ešte nejakú tú zeleninu a baštíme, koľko kto ráči. Prajem všetkým dobrú chuť! :-)
ten názov je super.