Foto: ivka774
Tento recept som sa naučila v škole, vyskúšala som ho doma a mame aj sestre veľmi zachutil. Odvtedy ho robíme často. :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na panvici som si rozpálila trošku oleja a dala som naň mleté mäso, ktoré som orestovala. Pridala som k nemu pretlak ( dnes som pretlak nemala, tak som použila kečup) a mäso som osolila . Nechala som ho dusiť 10 minút a odstavila som od sporáka. Mäso som nechala vychladnúť.
- 2
Keď bolo mäso dostatočne vychladené pridala som k nemu vajíčko, strúhanku, nastrúhany syr a všetko poriadne premiešala, podľa potreby som ešte dosolila.
- 3
Dosku som si pomúčila hladkou múkou a rozvaľkala som naň lístkové cesto do tvaru obdlžnika( alebo štvorca). Cesto som rozkrájala na 12 zhruba rovnakých kociek.
- 4
Roztopila som si menej ako polovičku masla a každú kocku v strede jemne potrela roztopeným maslom. Naukladala som si na všetky kocky mäsovú plnku, aby som jej mala rovnomerne v každej a kocku(alebo ak vám vyšiel obdlžnik) tak som preložila na polovicu a zlepila(ako piroh).
- 5
Taštičky som ukladala na plech,ktorý bol vystlaný papierom na pečenie. Roztopila som si teraz zvyšok masla a taštičky poriadne potrela z každej strany. Piekla som v rozohriatej rúre na 180°C asi 30-35 minút. Podávame to s tatárskou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu