Tortilla s kuracím mäsom marinovaným v pive
George Kostka
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 7. júla 2020
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 7. júla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
4 ks (alebo vykostené stehná) |
|
4 ks (pšeničná placka) |
|
2 ks |
|
200 g |
|
300 ml (alebo zeleninový) |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie mäso vložíme do pšeničného piva a marinujeme 4 hodiny. Potom plátky mäsa opečieme na panvici s olejom a nakrájame.
- 2
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme umytú ryžu, osmažíme a postupne pridávame aj cesnak, pretlak, nakrájané rajčiny, červenú papriku, kukuricu a uvarenú fazuľu. Zalejeme vývarom, premiešame a premiestnime do rúry, kde pečieme 30–35 min pri teplote 170 °C. Necháme trochu vychladnúť.
- 3
Na tortillu nanesieme vrstvu ryže. Pridáme kuracie mäso a očistené, pokrájané avokádo. Placku zrolujeme a trochu opečieme z každej strany na suchej panvici, aby bola chrumkavá. Podávame so smotanovým dipom a šalátom.
Tiež tortilla:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu