Kuracia tortilla
Kuracia tortilla

Tortilla s kuracím mäsom marinovaným v pive

George Kostka
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 7. júla 2020
Tortilla s kuracím mäsom marinovaným v pive
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks (alebo vykostené stehná)
4 ks (pšeničná placka)
2 ks
200 g
300 ml (alebo zeleninový)
100 g
100 g
50 g
50 g
200 ml
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso vložíme do pšeničného piva a marinujeme 4 hodiny. Potom plátky mäsa opečieme na panvici s olejom a nakrájame.

  2. 2

    Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme umytú ryžu, osmažíme a postupne pridávame aj cesnak, pretlak, nakrájané rajčiny, červenú papriku, kukuricu a uvarenú fazuľu. Zalejeme vývarom, premiešame a premiestnime do rúry, kde pečieme 30–35 min pri teplote 170 °C. Necháme trochu vychladnúť.

  3. 3

    Na tortillu nanesieme vrstvu ryže. Pridáme kuracie mäso a očistené, pokrájané avokádo. Placku zrolujeme a trochu opečieme z každej strany na suchej panvici, aby bola chrumkavá. Podávame so smotanovým dipom a šalátom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Tortičky máme veľmi radi. Keď tak potrebujem urobiť rýchlu večeru alebo keď už nemám síl na iné, tak tortička veľmi dobre padne. Krásny recept.