Hovädzí steak na banánovom pyré
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. júna 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. júna 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Steak: Hovädzie mäso marinujeme cez noc v limetkovej šťave s hovädzím vývarom a troškou oregana. Mäso prudko opečieme na oleji, dôkladne zabalíme do fresh fólie a dáme variť asi na 35 minút pri teplote 70 °C. Cibuľu nakrájame na plátky a orestujeme na panvici, pridáme šťavu z mäsa a krátko podusíme. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame s dusenou cibuľou a pyré z banánu a s banánovými čipsami.
- 2
Banánové pyré fufu: Banány nakrájame na kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode s limetkovou šťavou. Pridáme roztlačený cesnak, olivový olej a dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Náš tip: Platano je typ banánov na varenie, ktoré Kubánci jedia ako prílohu namiesto zemiakov - obsahujú totiž veľa škrobu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu