Hovädzí steak na banánovom pyré

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. júna 2010
Hovädzí steak na banánovom pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Steak - vaca frita:
Banánové pyré fufu di platano:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Steak: Hovädzie mäso marinujeme cez noc v limetkovej šťave s hovädzím vývarom a troškou oregana. Mäso prudko opečieme na oleji, dôkladne zabalíme do fresh fólie a dáme variť asi na 35 minút pri teplote 70 °C. Cibuľu nakrájame na plátky a orestujeme na panvici, pridáme šťavu z mäsa a krátko podusíme. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame s dusenou cibuľou a pyré z banánu a s banánovými čipsami.

  2. 2

    Banánové pyré fufu: Banány nakrájame na kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode s limetkovou šťavou. Pridáme roztlačený cesnak, olivový olej a dochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Náš tip: Platano je typ banánov na varenie, ktoré Kubánci jedia ako prílohu namiesto zemiakov - obsahujú totiž veľa škrobu.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

evas13
Dostanem ich na Slovensku? Recept je zaujímavý. :)))
nbert
70 stupnov... vo vode ? V trube ? Inak uleteny recept, paci sa mi.
grandma
Keď sa píše variť tak asi na sporáku, nie???????
bojar
ČISTO "SLOVENSKÝ" RECEPT" suroviny je možno kúpiť na každom rohu

Zaujímavé video z archívu TV Varecha