3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme a uvaríme vo vode tak, ako sme zvyknutí. Pridáme štipku soli. Pudingový prášok uvaríme v mlieku. Osladíme ho trstinovým cukrom a miešame, kým puding nie je dosť hustý. Pridáme vanilkový cukor a mandľovú arómu.
- 2
Zavárané hrušky necháme odkvapkať a nakrájame ichna menšie kúsky. Ešte teplý puding premiešame s ryžou, pridáme hrušky a premiešame. Necháme v chlade odležať. Môžeme primiešať aj hrozienka namáčané v rume.
- 3
Pudingovú ryžu podávame za studena, na tanieri ju posypeme mletou škoricou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu