Sladká ryža

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010
3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 ml
200-250 ml
1 vrecko
2 ks
 štipka
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme a uvaríme vo vode tak, ako sme zvyknutí. Pridáme štipku soli. Pudingový prášok uvaríme v mlieku. Osladíme ho trstinovým cukrom a miešame, kým puding nie je dosť hustý. Pridáme vanilkový cukor a mandľovú arómu.

  2. 2

    Zavárané hrušky necháme odkvapkať a nakrájame ichna menšie kúsky. Ešte teplý puding premiešame s ryžou, pridáme hrušky a premiešame. Necháme v chlade odležať. Môžeme primiešať aj hrozienka namáčané v rume.

  3. 3

    Pudingovú ryžu podávame za studena, na tanieri ju posypeme mletou škoricou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia