Špaldovo-jogurtový chlieb

archaa - fotkaarchaa, 7. apríla 2018 16:32
Ďalšie recepty »
Špaldovo-jogurtový chliebFoto: archaa

Po dlhsom case sa s vami podelim o jeden skvely receptik na spaldovy chlebik, ktory je nielenze zdravy a jednoduchy, ale aj tak chutny a chrumkavy, ze budete mat pocit, akoby ste si ho priniesli rovno z pekarne. Z mnozstva ingrediencii ktore uvadzam v recepte upeciete obrovitansky bochnik, preto si kludne mozete upiect najprv iba z polovice vsetkych surovin.

60 min
príprava
60 min
na 180-220 °C

Suroviny

800 g
350 ml (vlažná)
20 g
3 ČL
1 ČL
150 g
1 PL (nemusia byť)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vsetky ingrediencie spolu vymiesime na cesto, vytvarujeme bochnik a vlozime do osatky, kde ho nechame hodinu vykysnut.

  2. 2

    Ked je chlebikove cesto vykysnute, mozeme ho vlozit do jemne naolejovanej formy alebo na plech a zacneme piect v rure "nastudeno"- to znamena v rure vyhriatej najprv na 180 °C. Pri tejto teplote chlebik pecieme zhruba 45-50 minut. Potom teplotu zvysime na 220 °C a dopecieme 10-15 minut. Odporucam vam chlebik dalej sledovat, aby vam neprihorel.

  3. 3

    Upeceny bochnik vyberieme a nechame na mriezke vychladnut

    Špaldovo-jogurtový chlieb - obrázok 3
  4. 4

    Je uzasny. Vyskusajte :)

    Špaldovo-jogurtový chlieb - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist