Špaldovo-jogurtový chlieb
Foto: archaa
Po dlhsom case sa s vami podelim o jeden skvely receptik na spaldovy chlebik, ktory je nielenze zdravy a jednoduchy, ale aj tak chutny Zobraziť celý popisPo dlhsom case sa s vami podelim o jeden skvely receptik na spaldovy chlebik, ktory je nielenze zdravy a jednoduchy, ale aj tak chutny a chrumkavy, ze budete mat pocit, akoby ste si ho priniesli rovno z pekarne. Z mnozstva ingrediencii ktore uvadzam v recepte upeciete obrovitansky bochnik, preto si kludne mozete upiect najprv iba z polovice vsetkych surovin.
príprava
na 180-220 °C
Postup
-
1
Vsetky ingrediencie spolu vymiesime na cesto, vytvarujeme bochnik a vlozime do osatky, kde ho nechame hodinu vykysnut.
- 2
Ked je chlebikove cesto vykysnute, mozeme ho vlozit do jemne naolejovanej formy alebo na plech a zacneme piect v rure "nastudeno"- to znamena v rure vyhriatej najprv na 180 °C. Pri tejto teplote chlebik pecieme zhruba 45-50 minut. Potom teplotu zvysime na 220 °C a dopecieme 10-15 minut. Odporucam vam chlebik dalej sledovat, aby vam neprihorel.
- 3
Upeceny bochnik vyberieme a nechame na mriezke vychladnut
- 4
Je uzasny. Vyskusajte :)
Tiež Špaldový chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem :)
To je v poriadku, pretoze kazdeho oslovi nieco ine :)
Dakujem ze mily komentarik, netreba sa bat stale skusat. Ja si radsej peciem chlebik sama, tak aj viem, z coho vsetkeho pozostava. A je naozaj vyborny. Ak skusite, urcite sa potesim,ked date vediet ako to dopadlo. :)
Pouzila som spaldovu hladkú múku:)