Buchty s jablkovo-škoricovou plnkou
Tieto buchty máme veľmi radi. Keď ich pečiem, tak vonia celá kuchyňa.
Tekvica z kysnutého cesta
Pokúšalo ma upiecť takéto niečo a tak som si skombinovala recept podľa seba a toto je výsledok....
Pravé bratislavské rožky
Recept na legendárne bratislavské rožky sa spomína už v roku 1599 a v polovici 19. storočia tento výrobok preslávil bratislavský pekár Scheuermann. Orechové rožky majú tvar písmena C a makové tvar podkovičky....
Moravské koláče
U nás sú veľmi oľúbené. Zakaždým robím nejaké vylepšenia, inovácie. V podstate sú to...
Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou
V prvom rade pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme vzísť...
Cuketové pagáčiky
Treba ešte využiť posledné cukety a urobiť si napríklad takéto pagáčiky. Sú veľmi chutné a nie...
Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom
Výborné cesnakové venčeky trochu inak, ako ich poznáme....
Pizza trojuholníky zo šľahačkového cesta
Výborne pohostenie pre veľkých aj malých, alebo len tak na posedenie.
Tvarohové koláče s marhuľami a mrveničkou
Sezóna marhúľ je tu... Pre milovníkov kysnutých koláčov pre deti, na cesty, raňajky, ...
Pizza, ktorú milujeme
Vyskúšala som už niekoľko receptov na pizzu. Každý má svoj recept a tak aj ja som...
Tradičný trdelník
Tradičný recept svojich rodičov na prípravu trdelníka nám prezradil Karol Havlík zo Skalice....
Dvojctihodné koláče
Či ich poznáme ako dvojctihodné alebo moravské, v oboch prípadoch ide o koláče s dvomi plnkami....
Kysnutý jablkový koláč zo sušeného mlieka
Toto cesto, v ktorom je sušené mlieko, môžete použiť na viacero spôsobov....
Šľahačkové pudingáče
Pre milovníkov koláčov, ktoré sa určite vyrovnajú aj tým najlepším krémovým zákuskom.
Jablkový a makový závin
Jemná chuť cesta, plnka môže byť rôzna tvarohová, orechová, kakaová....
Minizáviny zo šľahačkového cesta
Jemné cesto, pudingová plnka. Minizáviny ako stvorené na cesty, do školy, na raňajky,...
Základný recept na kysnuté cesto
Základom prípravy kysnutého cesta je vždy zvlášť zmiešať sypké suroviny a potom pridávať tekuté suroviny....
Základné pľundrové cesto
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Môžete si ho pripraviť aj do zásoby....
Kysnutý orechový koláč Povitica
Ďalšia výborná variácia na kysnuté koláče. Recept je podľa môjho obľúbeného Paul Hollywood....
Fantasticky vláčne kakaovo-anízové osie hniezda
Najlepšie kysnuté kakaové osie hniezda aké som kedy jedla. Ich výnimočná chuť pochádza z kombinácie kakaa a anízu....
Buchty s dvoma plnkami
Takéto buchty s dvoma plnkami som ešte nerobila, tak som vyskúšala a oplatilo sa. Chutilo...
Jemné buchty s čoko-slivkovým lekvárom
Kysnuté buchty patria medzi starú dobrú klasiku, ktorú každý pozná už z detstva....
Parené buchty s kakaom
Naše nadýchané vynikajúce buchty s kakaom som dnes spravila na obed.
Plnené pečené šišky
Fašiangy o chvíľu končia a tak som dnes upiekla dobrotu, ktorej neodolal veľký ani malý labužník....
Svätojánsky kysnutý koláč (La coca de San Juan)
Tento koláč je v Španielsku typický na oslavách svätojánskej noci....
Tradičná cesnaková focaccia s rozmarínom
Keď som šiel na dlhú prechádzku, tak som sa vždy stavil v nejakej malej pekárni, kde som si vzal focacciu....
Kysnutý jablkový závin
Doteraz som takéto veci riešil použitím kupovaného lístkového cesta, jednoduchá vec, len rozvaľkať, potrieť ľubovoľnou náplňou, zavinúť a upiecť......
Moja domáca knedľa
Niekedy aj ja kúpim knedľu, ale toto je tá najlepšia moja domáca knedľa, ktorú si robím sama....
Tvarohové koláčiky s vrkočom na vrchu
Tak som skúsila upiecť koláčiky na vrchu s takýmto vrkôčikom. Cesto je fajnové, dobre sa mi s ním pracovalo....
Syrovo-pórové poača (Poğaça)
Poača patrí medzi najčastejšie a najobľúbenejšie pečivo v tureckej kuchyni....