Tvarohové koláče fotorecept
Foto: olinecka
Ešte pred pôstom som upiekla tieto tvarohové koláče, určite potešíte deti aj dospelých...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
1,5 hrnčeka (1 hrnček = 250 ml) |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
1 hrnček |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1,5 PL |
|
1,5 ČL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
Mrvenička: | |
2 PL zmäknuté |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
Na potretie: | |
rozpustené (alebo olej) |
|
Postup
-
1
Do polovice vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru a 1 PL múky, rozdrobíme droždie a na teplom mieste necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zvyšok suchých surovín, kvások, vajíčka, žĺtky, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
-
2
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme a pomocou pohára vykrojíme kolieska (zbytok cesta - buchty na pare).
-
3
Poukladáme na vymastený plech a necháme krátko nakysnúť. Dnom pohára vytlačíme priehlbiny a naplníme ochuteným tvarohom. Zo zmäknutého masla, cukru a múky urobíme mrveničku, ktorú posypeme po tvarohovej náplni. Pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom alebo olejom.
-
4
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista. Po upečení za horúca potrieme rozpusteným maslom alebo olejom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu