Šišky z rúry so sušeným mliekom plnené citrónovým krémom a malinami fotorecept
Výborné pohostenie, alebo len tak k sýtej polievke k obedu či večeri.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 hrnčeky (1 hrnček = 250 ml) |  | 
| 2 PL |  | 
| 1 hrnček |  | 
| 3 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 200 ml vlažné |  | 
| 2 PL |  | 
| 100 ml |  | 
| 1 kocka |  | 
| 1 PL |  | 
| Na potretie: | |
|  | |
| Pudingový krém: | |
| 1 bal. (v prášku) |  | 
| 250 ml |  | 
| 2 PL |  | 
| 2 PL (16-18 %) |  | 
| Šľahačka: | |
| 250 ml (33 %) |  | 
| 1 bal. |  | 
| Okrem toho: | |
|  | |
| Na posypanie: | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Do vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Múku hladkú aj polohrubú preosejeme, pridáme cukor, soľ, vykysnutý kvások, vajíčka, žĺtok. Vo vlažnej vode rozhabarkujeme sušené mlieko, ktoré pridáme do zmesi a nakoniec prilejeme aj olej. Vypracujeme hladké cesto, ktoré posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 30-40 minút. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.   
- 
                                                    2
                                                    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou pohára vykrojíme šišky.   
- 
                                                    3
                                                    Plech vyložíme papierom na pečenie uložíme šišky a necháme na plechu nakysnúť 20 minút.   
- 
                                                    4
                                                    Zo zvyškov cesta budú pečené lekvárové buchty, ktoré tiež necháme krátko nakysnúť.   
- 
                                                    5
                                                    Pred vložením do rúry potrieme šišky rozšľahaným vajíčkom. Buchty potrieme najprv rozpusteným maslom a rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista.   
- 
                                                    6
                                                    Suroviny na plnku.   
- 
                                                    7
                                                    V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme a necháme vychladnúť.   
- 
                                                    8
                                                    Vychladnutý puding a kyslú smotanu tyčovým mixérom spojíme do hladkého krému.   
- 
                                                    9
                                                    Šišky po upečení potrieme rozpusteným maslom. Necháme vychladnúť.   
- 
                                                    10
                                                    Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha. Pudingovú plnku a šľahačku naplníme do cukrárskych vreciek s ozdobnou špičkou.   
- 
                                                    11
                                                    Šišky prekrojíme na polovice a pripravíme ovocie.   
- 
                                                    12
                                                    Plníme šišky - pudingový krém, šľahačka, ovocie.   
- 
                                                    13
                                                    Naplnené posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Veľmi dobreeee..., ako píšeš dobrota...
Som rada že som ťa oslovila touto dobrotou ,určite vyskúšaj... fantastické.