Nadýchané langoše z chladničky fotorecept
Foto: olinecka
Konečne po sviatkoch na odľahčenie ponúkam recept na jednoduché nadýchané langoše.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
1 bal. |
|
100 ml Maresi (alebo 3,5 % mlieko) |
|
200 ml (16-18 %) |
|
1 ČL (alebo podľa vlastnej chuti) |
|
1 ČL (alebo podľa vlastnej chuti) |
|
1 ks |
|
Na vysmážanie: | |
|
|
nastrúhaný |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, pridáme zvyšok suchých surovín, mlieko, kyslú smotanu, vajíčko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme pokrievkou alebo dáme do mikroténového vrecká vymasteného olejom. Cesto odložíme nakysnúť do chladničky na 4 hodiny.
-
3
Pomúčenou rukou odoberáme kusy cesta, ktoré ponaťahujeme do tvaru langošov. Olej rozpálime na miernom plameni a vysmážame do zlatista z oboch strán. Zbytok cesta vrátime do chladničky.
-
4
Vysmažené langoše dáme na papierový obrúsok. Pred podávaním potrieme tatárskou omáčkou, kečupom, posypeme strúhaným syrom, alebo podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu