Slané cesnakové pečivo fotorecept
Foto: frommykitchendotcom
na 210 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kvások. Do misky dáme práškový cukor, droždie a prilejeme asi 100 ml vlažnej vody. Necháme postáť asi 10-15 minút, aby kvások narástol.
- 2
Medzitým do väčšej misky navážime múku a pridáme k nej soľ. Vlejeme hotový kvások, olej a postupne pridávame zvyšnú vlažnú vodu. Vymiesime cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme v teple kysnúť asi 30 minút. (Cesto bude trochu lepkavé, ale také má byť.)
- 3
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 16 rovnakých buchtičiek a každú len trošičku po povrchu naolejujeme. Takto sa nám budú lepšie vaľkať.
- 4
Jednu za druhou rozvaľkáme a zrolujeme do dlhých paličiek.
- 5
Ukladáme na plech s papierom na pečenie.
- 6
Pečieme na 210 °C 15-20 minút, kým nechytia farbu. Hotové pečivo ešte horúce potrieme olejom zmiešaným s cesnakom a posypeme hrubou morskou soľou.
Tiež cesnakové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite budú chutiť 😊
Odporúčam určite ! 😊