Kysnuté pagáče so zemiakovou plnkou fotorecept
Foto: luwinka
Náš dnešný obed.
porcií
na 200 °C
Suroviny
350 g |
|
1 ks |
|
100 ml teplé |
|
100 ml vlažná |
|
1/2 kocky |
|
100 ml |
|
1 1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
3 ks uvarené |
|
|
|
|
|
|
|
1 menší strúčik |
|
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Ako prvé si urobíme kvások. Droždie rozmrvíme v hrnčeku. Pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru a medzi prsty múky. Zalejeme 0,5 dl mlieka. Necháme nakysnúť kvások. Do misy dáme múku, soľ, olej, žĺtok, kvások a zvyšné mlieko spolu s vodou a vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme ho nakysnúť 35 - 40 minút.
-
2
Pokiaľ kysne cesto si pripravíme plnku. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Potom ich scedíme. Ešte horúce ich roztlačíme vidličkou, pridáme trochu oleja, mleté čierne korenie, majorán, nastrúhaný cesnak a nadrobno pokrájaný pór.
-
3
Cesto máme vykysnuté.
-
4
Na pomúčenej doske z neho povykrajujeme kúsky a na každý jeden dáme zemiakovú plnku.
-
5
Vytvarujeme do tvaru buchty.
-
6
Otočíme a vyťapkáme po vrchu v dlaniach na placičky.
-
7
Vidličkou ich po vrchu popicháme a potrieme olejom. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov 35 minút.
-
8
Upečené potrieme olejom.
-
9
Hotové uložíme do misy.
-
10
V reze.
-
11
Chutili s mliekom. Najlepšie sú teplé.
Diskusia k receptu