Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom fotorecept
Foto: olinecka
Potešte seba, svoje deti, vnúčatá touto dobrotou, ktorá veľkých vracia do detstva. Výborný sladký obed alebo večera za pár eur.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
700-750 g |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
450 ml vlažné |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Na potretie: | |
podľa potreby (rozpustené) |
|
Vanilkový puding: | |
700 ml |
|
1 bal. v prášku (alebo čokoládový) |
|
4-5 PL |
|
Postup
-
1
Do 150 ml vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, 1 PL múky, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme zvyšok suchých surovín, nakysnutý kvások, vajíčko, zbytok vlažného mlieka prilievame počas miesenia, nie naraz...
-
2
Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme čistou utierkou necháme na teplom mieste vykysnúť.
-
3
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
4
Cesto na pracovnej doske premiesime, robíme z neho šúľky, ktoré pokrájame a vytvarujeme buchtičky.
-
5
Ukladáme na plech vymastený maslom (zopár som urobila s lekvárom). Necháme krátko na plechu nakysnúť a pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom.
-
6
Suroviny na puding, môže byť aj čokoládový podľa chuti.
-
7
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a buchtičky pečieme 25 minút do zlatista. Po upečení za horúca potrieme rozpusteným maslom.
-
8
V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, pridáme cukor a uvaríme redší puding, ktorým polejeme buchtičky. Dobrú chuť.
Musím čo najskôr urobiť. Vďaka za pripomenutie. :)