Mäkučký langoš so syrovou plnkou fotorecept
	                                    Veľmi jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu. Langoše chutia výborne samotné, ale aj ako výdatnejšie jedlo s tanierom dobrej polievky.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com	                                
porcií
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| cca 700 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 42 g | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| (alebo vňať jarnej cibuľky) | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| Na vyprážanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5 dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky ešte vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového sáčku, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.
- 2
 Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta odtŕhame kúsky veľkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme 1 hodinu oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa s ním pekne pracovať.
- 3
 Zatiaľ si zmiešame na plnku hrudkový tvaroh, syr s modrou plesňou a mozzarellu, ktorá tie syry vlastne pekne drží po kope :-) Ďalej pridáme ešte dostatok nakrájanej pažítky, alebo vňať jarnej cibuľky. Podľa potreby plnku ešte dosolíme.
- 4
 Po uplynutí 1 hodiny si každé jedno cesto roztlačíme na tenší kruh pomocou oleja na jednej naolejovanej tácke. Do stredu dáme bohato plnku a uzavrieme. Uzavreté cesto znova len zľahka poroztláčame.
- 5
 Takto plnené langoše vyprážame pomaly v dostatočnom množstve oleja z oboch strán. Upečené vyberáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.
                                                    - 6
 Langoše sú výborné, mäkučké a krásne syrové :-) Sú výborné samotné, ale aj s polievkou ako výdatnejší obed alebo večera. Prajem dobrú chuť!
                                                    - 7
 Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
                                                    Tiež plnené langoše:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu