Plnené langoše
Plnené langoše

Mäkučký langoš so syrovou plnkou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 2. apríla 2024

Veľmi jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu. Langoše chutia výborne samotné, ale aj ako výdatnejšie jedlo s tanierom dobrej polievky.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

10-12 ks
porcií
Mäkučký langoš so syrovou plnkou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
1 kg
cca 700 ml
3 PL
1 PL
42 g
Plnka:
250 g
250 g
100 g
 (alebo vňať jarnej cibuľky)
podľa potreby
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5 dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky ešte vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového sáčku, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.

  2. 2

    Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta odtŕhame kúsky veľkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme 1 hodinu oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa s ním pekne pracovať.

  3. 3

    Zatiaľ si zmiešame na plnku hrudkový tvaroh, syr s modrou plesňou a mozzarellu, ktorá tie syry vlastne pekne drží po kope :-) Ďalej pridáme ešte dostatok nakrájanej pažítky, alebo vňať jarnej cibuľky. Podľa potreby plnku ešte dosolíme.

  4. 4

    Po uplynutí 1 hodiny si každé jedno cesto roztlačíme na tenší kruh pomocou oleja na jednej naolejovanej tácke. Do stredu dáme bohato plnku a uzavrieme. Uzavreté cesto znova len zľahka poroztláčame.

  5. 5

    Takto plnené langoše vyprážame pomaly v dostatočnom množstve oleja z oboch strán. Upečené vyberáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.

    Mäkučký langoš so syrovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Langoše sú výborné, mäkučké a krásne syrové :-) Sú výborné samotné, ale aj s polievkou ako výdatnejší obed alebo večera. Prajem dobrú chuť!

    Mäkučký langoš so syrovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Mäkučký langoš so syrovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia