Mäkučký langoš so syrovou plnkou fotorecept
Veľmi jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu. Langoše chutia výborne samotné, ale aj ako výdatnejšie jedlo s tanierom dobrej polievky.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com
porcií
Foto: cesminaz
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
cca 700 ml |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
42 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
(alebo vňať jarnej cibuľky) |
|
podľa potreby |
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5 dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky ešte vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového sáčku, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.
- 2
Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta odtŕhame kúsky veľkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme 1 hodinu oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa s ním pekne pracovať.
- 3
Zatiaľ si zmiešame na plnku hrudkový tvaroh, syr s modrou plesňou a mozzarellu, ktorá tie syry vlastne pekne drží po kope :-) Ďalej pridáme ešte dostatok nakrájanej pažítky, alebo vňať jarnej cibuľky. Podľa potreby plnku ešte dosolíme.
- 4
Po uplynutí 1 hodiny si každé jedno cesto roztlačíme na tenší kruh pomocou oleja na jednej naolejovanej tácke. Do stredu dáme bohato plnku a uzavrieme. Uzavreté cesto znova len zľahka poroztláčame.
- 5
Takto plnené langoše vyprážame pomaly v dostatočnom množstve oleja z oboch strán. Upečené vyberáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.
- 6
Langoše sú výborné, mäkučké a krásne syrové :-) Sú výborné samotné, ale aj s polievkou ako výdatnejší obed alebo večera. Prajem dobrú chuť!
- 7
Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Tiež plnené langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu