Tvarohové buchty s pridaním oleja a masla fotorecept
Foto: luwinka
Tieto buchty som robila s pridaním oleja a masla a z dvoch druhov múky.
porcií
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
200 ml teplé |
|
25 ml |
|
25 ml roztopené |
|
štipka |
|
1 ks |
|
1/2 kocky |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
podľa potreby |
|
postrúhaná |
|
Na potretie: | |
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
V hrnčeku si urobíme kvások. Do hrnčeka dáme rozmrvené droždie, čaj lyžičku kryštálového cukru, 1 dl mlieka a medzi prsty múky. Do misy dáme oba druhy múky, pridáme žĺtok, olej, roztopené maslo, soľ, cukor, vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme pod utierkou 35 minút odpočívať.
-
2
Cesto nám po 35 minutách pekne vykyslo.
-
3
Dáme ho na pomúčenú dosku.
-
4
Tvaroh ochutíme kryštálovým cukrom podľa chuti, pridáme postrúhanú kôru z citróna. Vymiešame nahladko.
-
5
Na doske z cesta povykrajujeme rovnaké kúsky, na ktoré lyžičkou kladieme kopčeky tvarohovej plnky.
-
6
Každý jeden kúsok zvinieme do tvaru buchty, tak ako je vidieť na obrázku.
-
7
Otočíme a kladieme na plech vymastený tukom. Povrch buchiet potrieme olejom. Necháme ešte 10 minút podkysnúť, zatiaľ sa nám rozpáli rúra. Pečieme na 200 stupňov 35 - 40 minút.
-
8
Tu sú už upečené. Po vrchu ich potrieme maslom. Necháme ich chvíľu vychladnúť.
-
9
Po vrchu ich posypeme práškovým cukrom.
-
10
Na tanieri.
-
11
V reze buchta.
Diskusia k receptu