Tvarohové buchty s pridaním oleja a masla fotorecept
Tieto buchty som robila s pridaním oleja a masla a z dvoch druhov múky.
porcií
na 200 °C
Suroviny
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml teplé | 
                                                             | 
                                                    
| 25 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 25 ml roztopené | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 kocky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| postrúhaná | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na posypanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
V hrnčeku si urobíme kvások. Do hrnčeka dáme rozmrvené droždie, čaj lyžičku kryštálového cukru, 1 dl mlieka a medzi prsty múky. Do misy dáme oba druhy múky, pridáme žĺtok, olej, roztopené maslo, soľ, cukor, vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme pod utierkou 35 minút odpočívať.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Cesto nám po 35 minutách pekne vykyslo.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Dáme ho na pomúčenú dosku.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Tvaroh ochutíme kryštálovým cukrom podľa chuti, pridáme postrúhanú kôru z citróna. Vymiešame nahladko.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Na doske z cesta povykrajujeme rovnaké kúsky, na ktoré lyžičkou kladieme kopčeky tvarohovej plnky.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Každý jeden kúsok zvinieme do tvaru buchty, tak ako je vidieť na obrázku.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Otočíme a kladieme na plech vymastený tukom. Povrch buchiet potrieme olejom. Necháme ešte 10 minút podkysnúť, zatiaľ sa nám rozpáli rúra. Pečieme na 200 stupňov 35 - 40 minút.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Tu sú už upečené. Po vrchu ich potrieme maslom. Necháme ich chvíľu vychladnúť.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Po vrchu ich posypeme práškovým cukrom.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Na tanieri.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
V reze buchta.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu