Syrové pagáče fotorecept
Foto: Sonulienka
Tak už ani neviem, koľký je toto môj recept na syrové pagáče, ale každý je iný. A tento sa mi zdá asi najlepší. Zobraziť celý popisTak už ani neviem, koľký je toto môj recept na syrové pagáče, ale každý je iný. A tento sa mi zdá asi najlepší. Stále skúšam a vylepšujem.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
500 g |
|
3 ks |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
500-600 ml |
|
Kvások: | |
42 g |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
Na naplnenie: | |
200 g |
|
200 g |
|
Na potieranie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Nefotila som suroviny. Najskorej som si dala urobiť kvások, do vlažného mlieka som dala cukor a rozmrvila droždie. Premiešala a nechala vzísť. Zatiaľ som si preosiala múku a keď bol kvások vzídený som strojom vypracovala zo všetkých surovín cesto, ktoré som nechala jednu hodina nakysnúť. Keď som mala cesto nakysnuté som ho na pracovnej doske vyvaľkala a natrela maslom.
-
2
Potom som na cesto dala postrúhaný údený syr.
-
3
Cesto som poskladala a nechala 15 minút podkysnúť. Toto som ešte zopakovala 2x.
-
4
Cesto som po uplynutí 2x 15 minút rozvaľkala a vykrajovala menšie kolieska, nechala ešte na plechu podkysnúť pokiaľ som si zaplnila nasledujúci plech. Potom som pagáčiky potrela bielkom, posypala čiernym sezamom a dala piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov do ružova.
-
5
Tu už sú dopečené, mala som tri plechy spolu 103 kusov ale ako som už vyššie písala, vykrajujem menšie kolieska. Ale už aj odobraté na tácku.
-
6
Tu sú už tie na tácke.
-
7
Tak čo vyskúšate? Je to veľmi jednoduché aj pre tie, ktoré ešte neskúsili kysnuté cesto. Treba vyskúšať a nebáť sa toho.
Diskusia k receptu