Syrové pagáče
Syrové pagáče

Syrové pagáče fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 16. septembra 2023
Syrové pagáče (fotorecept)
Foto: Sonulienka

Tak už ani neviem, koľký je toto môj recept na syrové pagáče, ale každý je iný. A tento sa mi zdá asi najlepší. Zobraziť celý popisTak už ani neviem, koľký je toto môj recept na syrové pagáče, ale každý je iný. A tento sa mi zdá asi najlepší. Stále skúšam a vylepšujem.

103 ks
porcií
100 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
500 g
3 ks
100 ml
1 PL
1 PL
500-600 ml
Kvások:
42 g
100 ml
1 ČL
Na naplnenie:
200 g
200 g
Na potieranie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Nefotila som suroviny. Najskorej som si dala urobiť kvások, do vlažného mlieka som dala cukor a rozmrvila droždie. Premiešala a nechala vzísť. Zatiaľ som si preosiala múku a keď bol kvások vzídený som strojom vypracovala zo všetkých surovín cesto, ktoré som nechala jednu hodina nakysnúť. Keď som mala cesto nakysnuté som ho na pracovnej doske vyvaľkala a natrela maslom.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som na cesto dala postrúhaný údený syr.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som poskladala a nechala 15 minút podkysnúť. Toto som ešte zopakovala 2x.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som po uplynutí 2x 15 minút rozvaľkala a vykrajovala menšie kolieska, nechala ešte na plechu podkysnúť pokiaľ som si zaplnila nasledujúci plech. Potom som pagáčiky potrela bielkom, posypala čiernym sezamom a dala piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov do ružova.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tu už sú dopečené, mala som tri plechy spolu 103 kusov ale ako som už vyššie písala, vykrajujem menšie kolieska. Ale už aj odobraté na tácku.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu sú už tie na tácke.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tak čo vyskúšate? Je to veľmi jednoduché aj pre tie, ktoré ešte neskúsili kysnuté cesto. Treba vyskúšať a nebáť sa toho.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zolik
Veľmi dobré. Vyskúšala som z 1/3 dávky. Ďakujem za recept a pozdravujem


sonulienka
Srdečne ďakujem a teší ma, že si vyskúšala. Práve teraz robím a plním uvarenými postrúhanými zemiakmi a syrom sú tiež veľmi dobré. Zemiaky keď nastrúham trochu posolím a dám aj trochu čierneho mletého korenia.
1x zolik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia