Svätomartinské kysnuté rožky fotorecept
Výborné, jemné orechové kysnuté rožky. Nielen dospelí, ale hlavne deti ocenia na desiatu maslové rožteky plné orechov.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 ml |
|
| 1/2 kocky |
|
| 70 g |
|
| 550 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g rozpustené |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| 50 g rozpustené |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. K vykysnutému kvásku pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť 1 hodinku.
-
2
Orechová plnka: Mleté orechy, marhuľový džem, rum a vanilkový cukor vymiešame. Kto chce, môže pridať cukru viac, ja som mala sladký džem, dala som len jeden balíček cukru. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti. Z každej vyvaľkáme kruh, ktorý rozrežeme na 8 častí, naplníme orechovou plnkou a stočíme do tvaru rožka.
-
3
Rožteky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.
-
4
Upečené rožky ešte teplé potrieme rozpusteným maslom s rumom.









Diskusia k receptu