Orechové rožteky
Orechové rožteky

Svätomartinské kysnuté rožky fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 10. novembra 2023

Výborné, jemné orechové kysnuté rožky. Nielen dospelí, ale hlavne deti ocenia na desiatu maslové rožteky plné orechov.

24
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250 ml
1/2 kocky
70 g
550 g
2 ks
100 g rozpustené
2 PL
1 ČL
1 ČL
Plnka:
250 g
3 PL
2 PL
1 bal.
Na potretie:
1 ks
50 g rozpustené
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. K vykysnutému kvásku pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť 1 hodinku.

    Svätomartinské kysnuté rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Orechová plnka: Mleté orechy, marhuľový džem, rum a vanilkový cukor vymiešame. Kto chce, môže pridať cukru viac, ja som mala sladký džem, dala som len jeden balíček cukru. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti. Z každej vyvaľkáme kruh, ktorý rozrežeme na 8 častí, naplníme orechovou plnkou a stočíme do tvaru rožka.

    Svätomartinské kysnuté rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rožteky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.

    Svätomartinské kysnuté rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené rožky ešte teplé potrieme rozpusteným maslom s rumom.

    Svätomartinské kysnuté rožky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

gretka70
Krásne rožteky,ako všetky Vaše recepty.Sú precízne ako všetky recepty.Už som niektoré Vaše recepty vyskúšala a vždy sa podarili.Páči sa mi,že v tých orechoch je džem tak budú vláčne.Ďakujem za recept.Patríte k mojím top cukrárkam.
pivonka
gretka70 to vyjadrila aj za mňa. Tvoj podpis znamená kvalitu. Obdivujem tie rožteky, navnadila si ma, určite ich skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia