Smotanové rezy fotorecept
Foto: an3da
Pre toto pečivo je dôležité, aby ste mali domácu smotanu. Piekla ho aj moja mamka a svokra, ale oni ho volali iba REZY.
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 šálka |
|
1 šálka |
|
1 šálka (stopená) |
|
30 g |
|
3 kusy |
|
štipka |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
700 g |
|
Na obaľovanie: | |
1 šálka |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Do mlieka dáme 1 PL cukru a droždie. Keď droždie vyjde na povrch pridáme všetky ostatné suroviny a zamiesime polomäkké cesto. Necháme ho vykysnúť, asi pol hodiny. Potom cesto vyklopíme na múkou vysypanú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm. Polovicu cesta posypeme cukrom, prikryjeme druhou polovicou cesta a znovu vyvaľkáme, polovicu posypeme cukrom a prikryjeme druhou polovicou cesta. Necháme vykysnúť asi 15 minút.
-
2
Teraz vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 1 a pol cm, krájame na pásiky dlhé 10 cm a široké 2 cm. Obaľujeme v cukre a ukladáme na plech, na ktorý dáme papier na pečenie.
-
3
Pečieme na 200 °C asi 20 minút.
Diskusia k receptu