Kysnuté koláče
Kysnuté koláče

Smotanové rezy fotorecept

an3da - fotkaan3da, 21. januára 2024
Smotanové rezy (fotorecept)
Foto: an3da

Pre toto pečivo je dôležité, aby ste mali domácu smotanu. Piekla ho aj moja mamka a svokra, ale oni ho volali iba REZY.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 šálka
1 šálka
1 šálka (stopená)
30 g
3 kusy
štipka
3 PL
1 bal.
700 g
Na obaľovanie:
1 šálka
1 bal.




Postup

  1. 1

    Do mlieka dáme 1 PL cukru a droždie. Keď droždie vyjde na povrch pridáme všetky ostatné suroviny a zamiesime polomäkké cesto. Necháme ho vykysnúť, asi pol hodiny. Potom cesto vyklopíme na múkou vysypanú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm. Polovicu cesta posypeme cukrom, prikryjeme druhou polovicou cesta a znovu vyvaľkáme, polovicu posypeme cukrom a prikryjeme druhou polovicou cesta. Necháme vykysnúť asi 15 minút.

    Smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 1 a pol cm, krájame na pásiky dlhé 10 cm a široké 2 cm. Obaľujeme v cukre a ukladáme na plech, na ktorý dáme papier na pečenie.

    Smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na 200 °C asi 20 minút.

    Smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia