Parené buchty s nutellovou plnkou fotorecept
Foto: luwinka
Parené buchty som už robila niekoľkokrát s inými plnkami ako jahodový lekvár, slivkový, ale s Nutellou ešte nie. Stalo sa aj to, že Zobraziť celý popisParené buchty som už robila niekoľkokrát s inými plnkami ako jahodový lekvár, slivkový, ale s Nutellou ešte nie. Stalo sa aj to, že som si ich kúpila z obchodu, aby bol na rýchlo obed, ale domáce sú predsalen domáce. Teraz som ich spravila s dvoma múkami.
porcií
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
20 g |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
350 g teplé |
|
štipka |
|
Plnka: | |
|
|
Na vrch: | |
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
Na poliatie: | |
rozpustené |
|
Postup
-
1
V malej miske si z teplého mlieka 1 ČL cukru , droždia a medzi prsty múky urobíme kvások. Keď je už hotový, tak do väčšej misy dáme obe múky - hladkú aj polohrubú, kryštálový cukor, olej, soľ, žĺtky a mlieko, čo nám ešte zostalo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, asi tak 35 minút.
- 2
Teraz si na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 1 cm. Pokrájame ho na rovnaké štvorce. Na každý štvorec dáme lyžičku Nutelly.
- 3
Každý štvorec vytvarujeme do tvaru buchty. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.
- 4
Teraz si pripravíme hrniec, do ktorého dáme vodu a na vrch paráčik, ktorý potrieme olejom. Keď voda začne vrieť, vložíme do paráčika buchty. Zakryjeme ich pokrievkou a paríme 8 až 10 minút.
- 5
Hotové buchty potrieme olejom.
- 6
Kakao zmiešame s práškovým cukrom a posypeme ním buchty a polejeme ich rozpusteným maslom.
- 7
Dobrú chuť !
Tiež parené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu