Dukátové buchty po mojom fotorecept
Foto: luwinka
Je tu veľa receptov na dukátové buchtičky, ale ja ich robím trochu inak, po mojom.
porcie
na 200 °C
Suroviny
350 g |
|
200 ml vlažné |
|
50 ml |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1/2 kocky |
|
štipka |
|
Na potretie: | |
|
|
Vanilkový krém: | |
500 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Najskôr si urobíme kvások. V hrnčeku rozdrobíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 100 ml vlažného mlieka a medzi prsty múky. Necháme vzísť kvások. Do misy dáme múku, žĺtok, cukor, olej, soľ a pridáme kvások a ostatné mlieko.
-
2
Vymiesime cesto, ktoré necháme pod utierkou odpočívať 40 minút.
-
3
Cesto máme vykysnuté.
-
4
Dáme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na hrúbku 1 cm.
-
5
Zoberieme si štamperlík (tak ako ja) alebo okrúhlu formičku a začneme z cesta vykrajovať kúsky v okrúhlom tvare, tak ako je na obrázku.
-
6
Vymastíme plech a kladieme do neho vykrojené kúsky, ktoré potrieme olejom.
-
7
Na vrch pridáme ďalšiu vrstvu.
-
8
A tiež potrieme olejom.
-
9
Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Hotové potrieme olejom.
-
10
Teraz si spravíme krém. V studenom mlieku rozmiešame žĺtok, vanilkový a kryštálový cukor a pudingový prášok, varíme na miernom ohni do zhustnutia. Tu je vidieť na tanieri buchtičky aj vrchné aj tie, čo boli pod nimi. Pekne sa ľahúčko odlamovali.
-
11
A teraz ich polejeme hotovým krémom.
-
12
Veľmi nám chutili.
Diskusia k receptu