Dukátové buchty
Dukátové buchty

Dukátové buchty po mojom fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 19. marca 2024
Dukátové buchty po mojom (fotorecept)
Foto: luwinka

Je tu veľa receptov na dukátové buchtičky, ale ja ich robím trochu inak, po mojom.

2
porcie
35 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
200 ml vlažné
50 ml
2 PL
1 ks
1/2 kocky
štipka
Na potretie:
Vanilkový krém:
500 ml
1 ks
1 PL
1 PL
1 bal.




Postup

  1. 1

    Najskôr si urobíme kvások. V hrnčeku rozdrobíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 100 ml vlažného mlieka a medzi prsty múky. Necháme vzísť kvások. Do misy dáme múku, žĺtok, cukor, olej, soľ a pridáme kvások a ostatné mlieko.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesime cesto, ktoré necháme pod utierkou odpočívať 40 minút.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto máme vykysnuté.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na hrúbku 1 cm.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zoberieme si štamperlík (tak ako ja) alebo okrúhlu formičku a začneme z cesta vykrajovať kúsky v okrúhlom tvare, tak ako je na obrázku.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vymastíme plech a kladieme do neho vykrojené kúsky, ktoré potrieme olejom.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch pridáme ďalšiu vrstvu.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tiež potrieme olejom.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Hotové potrieme olejom.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Teraz si spravíme krém. V studenom mlieku rozmiešame žĺtok, vanilkový a kryštálový cukor a pudingový prášok, varíme na miernom ohni do zhustnutia. Tu je vidieť na tanieri buchtičky aj vrchné aj tie, čo boli pod nimi. Pekne sa ľahúčko odlamovali.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A teraz ich polejeme hotovým krémom.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Veľmi nám chutili.

    Dukátové buchty po mojom (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

sobon
Ake su roztomile, ja cesto pacnem na plech a stierkou nakrojim, ale tieto su ovela krajsie👍
pivonka
Luwinka, v postupe prípravy krému máš uvedený pudingový prášok ktorý v rozpise surovín nevidím. Buchtičky máš krásne.
zojenka
Asi ich čoskoro urobím, dávno sme ich nemali. Ďakujem za inšpiráciu. Doplnte prosím do surovín pudingový prášok 🙂
kassia
Chutne vyzerajú. Každý má svoj osvedčený postup. Tiež vykrajujem pohárikom a ukladám dve vrstvy, ale skúste do krému pridať lyžicu masla. Uvidíte ten rozdiel.
janamaria
paradne a urcite chutne. No hlavne som chcela podakovat za krem na buchticky.Skoro kazdy tu dava len obycajny vanilkovy pudink akurat ze riedsi. Pre nasu chut a preto ze deti uz dospele tak ja tam este trgnem troska rumu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia