Zeler stonkový

Zeler stonkový ako ingrediencia v receptoch:

  • Raňajkové reďkovky s údenou parenicou (fotorecept)

    Raňajkové reďkovky s údenou parenicou (fotorecept)

    Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme touto ľahkou várou príjemne prekvapení. Urobil som s ňou ešte niekoľko jedál, s ktorými si Vás dovolím postupne zoznámiť.

  • Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept)

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept)

    Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod „alias dictus” Contessa. Tentoraz ma oslovila prípravou buľvy fenikla. Ja s Mojou ho dva razy nemôžeme, lebo v surovom...

  • Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou

    Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou

    S koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka. Veď aj pri bielej svalovine králika, rýb či hydiny si môže prísť mäsomilný slovenský národ na svoje. Dajú sa rýchlo upiecť, grilovať,...

  • Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri (fotorecept)

    Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri (fotorecept)

    Na čerstvé huby z okolia mojich rodných Košíc si budeme musieť ešte nejaký ten piatok počkať, ale aj z konzervovaných šampiňónov je praženica chutná. Nutričný prínos húb spočíva v ich zložení a vysokom obsahu vlákniny. Obsahujú...

  • Bolonské špagety (videorecept)

    Bolonské špagety (videorecept)

    Jeden z mojich najobľúbenejších rýchlych receptov. Týmto špagetám nikto neodolá. Prajem dobrú chuť.

  • Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami (fotorecept)

    Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami (fotorecept)

    Varianty slávnych chutných slovenských paprikášov sú nevyčerpateľné. Tentoraz som ho uvaril s mladou zelenou i žltou cuketkou, sterilizovanými šampiňónmi a shitake hubami. Kto vynechá hustú kyslú smotanu a „šlahetku“, pochutná si na perkelte, ale...

  • Zeleninová triešť – Smoothie mixtúra (fotorecept)

    Zeleninová triešť – Smoothie mixtúra (fotorecept)

    Majster „N“ a jeho „Žabí sliz“, tak to bolo prvé, čo mi napadlo pri pohľade na môj výtvor. Inšpiráciu na jeho zostavenie som čerpal zo Steven R. Gundry_ho, M. D. „ The...

  • Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou

    Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou

    Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri 80 °C 20 minút.

  • Bulgur pánev s kuřecím a se zeleninou (fotorecept)

    Bulgur pánev s kuřecím a se zeleninou (fotorecept)

    Bulgur máme rádi a tak si pomalu vymýšlím asi to co již bylo vymyšleno, jen o tom nevím. Žijeme si téměř na koci světa jak mnozí říkají, ale nám to nevadí. Co se nedozvíme, ...

  • Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v jednotlivých kútoch našeho bytu „zavadzia“. Keďže moja „prišahana“ rozhodla, že pokračujeme v chudnutí do plaviek, skombinoval som listový kel...

  • Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom (fotorecept)

    Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom (fotorecept)

    Väčšina tzv. Československých preddemokratických kuchýň verejného stravovania, počnúc detským škôlkami a končiac domovami dôchodcov sa pýšila svojim variantom „šunkoflekov“. Moje deti, neskôr aj vnúčence, si ju v rannom veku vždy „vyžobronili“ aj v mojom...

  • Ragú z kuracích srdiečok a zo zeleniny (fotorecept)

    Ragú z kuracích srdiečok a zo zeleniny (fotorecept)

    Kuracie srdcia ponoríme na 30 minút do mlieka. Vyberieme, osušíme a nahrubo nakrájame. Opražíme na oleji, ochutíme soľou a korením. Dusíme, kým sa nesfarbia dohneda, vyberieme z panvice.

  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má veľmi dobrú chuť. Dá sa to vyuziť ako šalát, príloha, alebo samostatne.

  • Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou (fotorecept)

    Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou (fotorecept)

    Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou sušených húb s vôňou rodného Slovenska, by som u nej asi „nezabodoval“. Siahol som po chutnom výreze bravčoviny, a...

  • Kuracia polievka – do plaviek (fotorecept)

    Kuracia polievka – do plaviek (fotorecept)

    Inšpiroval som sa receptom na linke zdravia „Health Wire“ pre dôchodcov, športovcov, rekonvalenscentov, ale aj „dobrovoľných zoštíhľovačov“, na odporúčanie kardiológov, gastroenterológov a lekárov z oblasti zdravej výživy. Originálna zostava začína kosťami z moriek,...

  • Bramborový salát s řapíkatým celerem HUBNEME DO PLAVEK (fotorecept)

    Bramborový salát s řapíkatým celerem HUBNEME DO PLAVEK (fotorecept)

    Bramborový salát s řapíkatým celerem bych mohla propagovat v rámci akce „hubneme do plavek“. Na přípravu bramborového salátu potřebujete opravdu pár surovin, je rychle připravený a fantasticky chutná. Mé chuťové pohárky uchvátil hned na první ochutnání....

  • Celozelerová zoštíhľovacia polievka (fotorecept)

    Celozelerová zoštíhľovacia polievka (fotorecept)

    … alias „komplet zelerová“, pretože na jej prípravu som použil ako buľvu, tak aj stonky zeleru. Variant Steven R. Gundry, MD. (The Plant Paradox, str. 335) v našej kuchyni. Okrem...

  • Zeleninová polievka s liatymi haluškami à la Nušta (fotorecept)

    Zeleninová polievka s liatymi haluškami à la Nušta (fotorecept)

    Variant jednej zo slovenských zeleninových polievok. Kombináciu koreňovej zeleniny si môžete voliť podľa vlastných chutí. Mňa zaujal netradičnou, teda aspoň pre mňa, „liatou“ technológiou vpúšťania riedkeho cesta do hotovej, ešte variacej sa polievky.

  • Perkelt s hovädzinou zo suchej marinády (fotorecept)

    Perkelt s hovädzinou zo suchej marinády (fotorecept)

    Aj Vám sa pre dvoch varí s takými ťažkosťami ako aj mne? No na druhej strane to umožňuje experimentovať so surovinami podľa ľubovôle. Tentoraz som to skúsil s čerstvo mletým čiernym korením, drvenou dutou byľou ~ 70...

  • Kuracie prsia z kyslomliekovej marinády so zeleninovým šalátom (fotorecept)

    Kuracie prsia z kyslomliekovej marinády so zeleninovým šalátom (fotorecept)

    Vo svojej kuchyne experientujem s viacerými druhmi marinády. Klasickú predstavuje kombinácia „ČDD“ (napr. kečup, cesnak, horčica, sójovka, Worchester, soľ a čMČK), potom tzv „suchá“ iba soľ a čMČK, či hočicová,...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist