Kuskusový šalát so stonkovým zelerom fotorecept
Foto: tejaja
Mám rada kuskus ako univerzálnu potravinu. Hodí sa nielen ako príloha, ale aj ako základ šalátov a iných jedál. A má jednu veľkú Zobraziť celý popisMám rada kuskus ako univerzálnu potravinu. Hodí sa nielen ako príloha, ale aj ako základ šalátov a iných jedál. A má jednu veľkú výhodu - jeho príprava je veľmi rýchla.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kuskus dáme do misky a dôkladne premiešame s olejom. Zalejeme vriacou vodou trošička nad povrch kuskusu a zakryjeme. Necháme stáť 5 minút a potom vidličkou načechráme. Opäť zakryjeme a necháme stáť ďalších 5 minút. Premiešame a necháme dôkladne vychladnúť.
-
2
Potom pridáme na tenké kúsky nakrájané stonky zeleru.
-
3
Mrkvu nastrúhame nahrubo a pridáme ku kuskusu.
-
4
Nakoniec vmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, nasekanú vňať a nasekané orechy.
-
5
Osolíme a dobre premiešame.
S tými červami ste ma pobavili, :))) Kuskus ma naučili pripravovať Maročania vo Francúzsku. Takže ho odvtedy pripravujem tak, ako ho pripravujú tam, kde je táto potravina "domácou".