Kuracie kúsky v zeleninovo-medovej omáčke s pohánkou
Foto: kitchenguru
Výborný rýchly recept na kuracie kúsky v zeleninovej omáčke s pohánkou.
Suroviny
200 g |
|
250 g |
|
2 stonky |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks veľká |
|
2-3 PL |
|
2 PL |
|
1/2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
3 PL (alebo paradajkový pretlak) |
|
150-200 ml |
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na malé kocky a necháme zatiahnuť na rozpálenom oleji vo veľkom hrnci a postupne pridáme sladkú papriku a soľ a nakrájanú jarnú cibuľku, mrkvu nakrájanú na prúžky a tiež nakrájaný stonkový zeler spolu s nakrájanou kapiou a tiež med a roztlačený cesnak. Kura so zeleninou takto pustí trochu šťavy, ale miešame až kým kuracie kúsky nie sú zatiahnuté. Potom pridáme postupne vodu. Nakoniec pridáme nakrájané cherry paradajky, keď už je kuracie mäso polouvarené spolu s kečupom alebo pretlakom a dokoreníme chilli a soľou ak je málo slané.
-
2
Pohánku premyjeme a zalejeme vriacou vodou tak, aby 2 cm prečnievala voda nad okraj pohánky a prikryté pod pokrievkou necháme kým pohánka zmäkne. Cca 15-20 minút podľa typu pohánky, niektoré zrná sú tvrdšie.
Diskusia k receptu