Cícerová polievka so stonkovým zelerom fotorecept
Foto: tejaja
Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cícer zalejeme studenou vodou a necháme 12 hodín namáčať. Potom ho uvaríme. V tlakovom hrnci to trvá cca 20 minút. Môžeme použiť aj sterilizovaný cícer, potom varenie odpadá.
-
2
K cíceru pridáme na kúsky nakrájaný zeler, na kocky narezané zemiaky, zalejeme potrebným množstvom vody, osolíme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
-
3
V malom kastróliku na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, zaprášime múkou a za stáleho miešania krátko opražíme. Pridáme mletú papriku a ešte chvíľočku, niekoľko sekúnd, miešame. Potom zalejeme cca 1 dl studenej vody a za stáleho miešania rozvaríme na hladkú zápražku. Vlejeme do polievky a spolu povaríme cca 5 minút.
-
4
Polievku rozdelíme do tanierov a v tanieri posypeme nasekanou zelerovou vňaťou.
Ďakujem, daj potom vedieť, ako chutila. Pekný večer.
Ďakujem.