Grilovaný halloumi
Grilovaný halloumi

Grilovaný syr halloumi s kuskusom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 17. júna 2024
Grilovaný syr halloumi s kuskusom
Foto: Jana Štrbková

Na odľahčenie trávenia a pošteklenie gurmánskych buniek tu mám pre vás grilovaný halloumi syr s paradajkami a šalát s kuskusom. Šalát ukrýva môj Zobraziť celý popisNa odľahčenie trávenia a pošteklenie gurmánskych buniek tu mám pre vás grilovaný halloumi syr s paradajkami a šalát s kuskusom. Šalát ukrýva môj milovaný stonkový zeler, krásne červené jablko, citrónovú šťavu, olivový olej a kopec byliniek. Jednoduchý, rýchly a veľmi chutný obed by som jedla bez váhania aj každý deň.

2
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1/2 ČL
 štipka
1 strúčik
1 PL
1 ČL
12 ks
Na šalát:
200 g
2 stonky
1 ks
1 ks
1 ks
 čerstvé (mäta, petržlenová vňať, pažítka)
2 PL




Postup

  1. 1

    Na šalát kuskus zalejeme vriacou vodou a dochutíme soľou. Prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť. Jablko najemno nakrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  2. 2

    Zmäknutý kuskus zmiešame s nakrájaným stonkovým zelerom, nakrájaným jablkom, najemno nasekanou cibuľou, dochutíme zvyšnou citrónovou šťavou, olivovým olejom, čerstvo zomletým čiernym korením a najemno nakrájanými bylinkami. Dobre premiešame.

  3. 3

    Syry prekrojíme na polovicu. Zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, korenie, soľ, citrónovú šťavu. Zmesou potrieme syry z každej strany.

  4. 4

    Paradajky umyjeme, prekrojíme na polovicu. Syr spolu s paradajkami grilujeme z každej strany asi 4 minúty.

  5. 5

    Na tanier naložíme kuskusový šalát, priložíme ugrilovaný syr, paradajky, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia