Vývar

Recepty, kde je vývar

prazdny

Ryžové rezance s krevetami podľa Evy Černej

Cestoviny

Energická Eva Černá s nadšením pripravuje recept z ingrediencií, pred ktorými máme často rešpekt. S...

prazdny

Smetanová omáčka s bramborem a sušenými houbami

Bezmäsité jedlá

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vývaru spolu s předem namočenými houbami.

prazdny

Hovädzie mäso na pomarančoch

Hovädzie mäso

Jednoduchá príprava a výborná výsledná chuť. Možno pre mnohých trocha netypická kombinácia, ale verte, ...

prazdny

Cuketová omáčka, tříbarevná rýže a masové koule

Hovädzie mäso

Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme ostatní suroviny a propracujeme. Utvoříme koule a poklademe je...

prazdny

Králik s gaštanmi podľa Nory Beňačkovej

Hlavné jedlá

Známa hlásateľka Nora Beňačková pripravuje veľmi chutný recept zo zdravého králičieho mäsa....

prazdny

Uzené maso pečené na hříbkách

Bravčové mäso

Maso položíme do pekáčku, přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a předem namočené hříbky....

prazdny

Marinovaná krkovička

Bravčové mäso

Krkovičku naklepeme, potřeme marinádou a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Pak na pánvi rozehřejeme...

prazdny

Smotanové huby so špenátovými knedličkami

Bezmäsité jedlá

Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, ...

prazdny

Risotto s pestom a hráškom

Bezmäsité jedlá

Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, ...

prazdny

Bažant v slaninke s mrkvovým pyré

Hlavné jedlá

Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.

prazdny

Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

Hovädzie mäso

Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a...

prazdny

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi

Hlavné jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...

prazdny

Sójové kúsky so sušenými paradajkami a s tymianom

Bezmäsité jedlá

Sójové kúsky si pamätám ešte z detstva, vtedy som ich mala naozaj rada a najčastejšie sme...

prazdny

Kuřecí prsa plněná chorizem a sýrem se smetanovou omáčkou s kapary

Kuracie mäso

Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby vznikla kapsa a vložíme do ní plátky salámu a sýra...

prazdny

Kuřecí žaludky na houbách

Kuracie mäso

Slaninu nakrájíme a rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli a trošku oleje, orestujeme a přidáme žaludky, ...

prazdny

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom

Hlavné jedlá

Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...

prazdny

Kelová polievka

Bezmäsité jedlá

Kel má málo kalórií a nízky glykemický index, čo z kelu robí skvelú zložku redukčnej stravy....

prazdny

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska

Národné jedlá EÚ

História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

prazdny

Pilaf - národné jedlo Bulharska

Národné jedlá EÚ

Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

prazdny

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska

Národné jedlá EÚ

Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

prazdny

Hernekeitto - národné jedlo Fínska

Národné jedlá EÚ

Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...

prazdny

Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky

Bravčové mäso

Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...

prazdny

Žurek - národné jedlo Poľska

Národné jedlá EÚ

Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú...

prazdny

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska

Národné jedlá EÚ

Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

prazdny

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska

Národné jedlá EÚ

Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

prazdny

Irish stew - národné jedlo Írska

Národné jedlá EÚ

V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

prazdny

Šafránové risotto

Bezmäsité jedlá

Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...

prazdny

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska

Národné jedlá EÚ

Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

prazdny

Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska

Národné jedlá EÚ

Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...

prazdny

Bravčová panenka na špargľovom rizote

Bravčové mäso

V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...

prazdny

Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska

Národné jedlá EÚ

Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...

prazdny

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta

Cestoviny

V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...