Jelenie plátky s tekvicovými plackami
Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 5. augusta 2019
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 5. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky a tekvicu rozmixujeme. Pridáme vajíčko, soľ, korenie podľa chuti, múku na zahustenie cesta a urobíme malé placky. Placky vypražíme na oleji z oboch strán.
- 2
Zo šípkového džemu a vývaru alebo demi glace urobíme jemne hustú omáčku.
- 3
Na rozpálenom grile urobíme malý steak z jelenej sviečkovice. Ten potom nakrájame na 4 malé tenké filety a poukladáme na placky.
Tiež steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu