Jelení steak
Jelení steak

Jelenie plátky s tekvicovými plackami

Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 5. augusta 2019
Jelenie plátky s tekvicovými plackami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks malá
4 ks
50 g
1 ks
 (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky a tekvicu rozmixujeme. Pridáme vajíčko, soľ, korenie podľa chuti, múku na zahustenie cesta a urobíme malé placky. Placky vypražíme na oleji z oboch strán.

  2. 2

    Zo šípkového džemu a vývaru alebo demi glace urobíme jemne hustú omáčku.

  3. 3

    Na rozpálenom grile urobíme malý steak z jelenej sviečkovice. Ten potom nakrájame na 4 malé tenké filety a poukladáme na placky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia