Jelenie plátky s tekvicovými plackami

Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 5. augusta 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jelenie plátky s tekvicovými plackamiFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené zemiaky a tekvicu rozmixujeme. Pridáme vajíčko, soľ, korenie podľa chuti, múku na zahustenie cesta a urobíme malé placky. Placky vypražíme na oleji z oboch strán.

  2. 2

    Zo šípkového džemu a vývaru alebo demi glace urobíme jemne hustú omáčku.

  3. 3

    Na rozpálenom grile urobíme malý steak z jelenej sviečkovice. Ten potom nakrájame na 4 malé tenké filety a poukladáme na placky.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist