Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 8. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
Gnocchi: | |
500 g |
|
80 g |
|
2 ks |
|
(kôpor, mäta...) |
|
50 g |
|
|
|
Osso buco: | |
800 g narezaná priečne aj s kosťou (osso buco) |
|
800 g |
|
2 strúčiky |
|
2 ks menšie |
|
150 ml |
|
200 g (mrazené alebo čerstvé) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, do ktorej pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne premiesime, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Pridáme nadrobno nasekané bylinky a ešte raz premiesime.
- 2
Pripravené cesto rozdelíme na tri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrájame na malé kúsky. V dlaniach z týchto kúskov vytvoríme malé oválky. Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, až kým nevyplávajú na hladinu vody. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme.
- 3
Porciu mäsa osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme rozdrveným cesnakom. Potom mäso sprudka opečieme na rozpálenom tuku z obidvoch strán a odložíme bokom.
- 4
Na masti opražíme cibuľu, cesnak, pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme tymian a opražíme dozlata. Pridáme biele víno, ktoré necháme odpariť, a zalejeme vodou, alebo vývarom. Potom vložíme späť mäso a dusíme ho domäkka. Keď je mäsko mäkké, pridáme huby a dovaríme. Vydusené osso buco znovu vyberieme a omáčku necháme varom zredukovať na požadovanú hustotu.
- 5
Porcie osso buco poukladáme na bylinkové gnocchi a jemne prelejeme hubovou omáčkou.
Tiež teľacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu