Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 25. novembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie. Zobraziť celý popisKapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie. Najmä v zariadeniach, ktorých fi lozofi a vychádza z národnej, ľudovej gastronómie, si jesenný lístok bez zakomponovania kapusty nevieme ani predstaviť. Od klasických kapustníkov a kapustnice, ktorá sa stala aj hlavnou témou našej tradičnej súťaže v predvianočnom varení, až po celkom nové nápady...
porcie
príprava
Postup
-
1
Kapustová plnka: Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky, opečieme, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, paradajkový pretlak, dochutíme soľou a korením. Dusíme domäkka.
- 2
Bravčové karé prerežeme pozdĺžne, naklepeme na plát s hrúbkou 1 cm, osolíme, okoreníme a naplníme kapustovou plnkou. Karé zrolujeme a previažeme niťou. Roládu opečieme na oleji zo všetkých strán, potom podlejeme vývarom a dusíme domäkka.
- 3
Z hotovej rolády odstránime niť a nakrájame na 2 cm hrubé kolieska. Ako príloha sú vhodné pečené alebo varené zemiaky, ale aj zemiaková kaša.
Tiež bravčová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu