Risotto s pestom a hráškom
Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, je to jasná voľba. Rýchle, jednoduché a chutné.
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 hrnček |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
3 hrste (mrazený) |
|
1 dl |
|
1 l |
|
2 PL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme.
- 2
Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť.
- 3
Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia.
- 4
Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže. Chviľu pred koncom pridáme hrášok.
- 5
Po dovarení primiešame pesto a zmäknuté maslo. Ihneď podávame.
Tiež hráškové rizoto:
Ďalšie recepty:
- 2
Áno, použila som klasické bazalkové pesto. :)