Risotto s pestom a hráškom
Foto: skatulka
Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, je to jasná voľba. Rýchle, jednoduché a chutné.
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme.
- 2
Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť.
- 3
Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia.
- 4
Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže. Chviľu pred koncom pridáme hrášok.
- 5
Po dovarení primiešame pesto a zmäknuté maslo. Ihneď podávame.
Tiež hráškové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, použila som klasické bazalkové pesto. :)