Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka s pyré z červenej šošovice

Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 10. marca 2020
Panenka s pyré z červenej šošovice
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval – Šuhajíci pri panvici
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g
10 g
200 g
200 ml
50 g
200 ml
50 g čerstvý
200 g mleté
250 g
150 g
300 ml
200 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme, okoreníme, spolu s bobkovým listom zabalíme do fólie a dáme variť pri 65 °C.

  2. 2

    Na masle orestujeme pokrájanú šalotku, pridáme šošovicu, tretinu mletých oškvarkov, podlejeme vývarom a pivom. Uvaríme, dochutíme a rozmixujeme s majoránom.

  3. 3

    Ružičkový kel rozoberieme na lístky a sparíme na masle.

  4. 4

    Smotanu zredukujeme s trochou oškvarkov. Petržlenovú vňať rozmixujeme s olejom.

  5. 5

    Hotovú panenku opečieme na zvyšných oškvarkoch s maslom a majoránom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre