Panenka s pyré z červenej šošovice
Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 10. marca 2020
Šuhajíci pri panvici, 10. marca 2020
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval – Šuhajíci pri panvici
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
10 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
200 ml |
|
50 g čerstvý |
|
200 g mleté |
|
250 g |
|
150 g |
|
300 ml |
|
200 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme, okoreníme, spolu s bobkovým listom zabalíme do fólie a dáme variť pri 65 °C.
- 2
Na masle orestujeme pokrájanú šalotku, pridáme šošovicu, tretinu mletých oškvarkov, podlejeme vývarom a pivom. Uvaríme, dochutíme a rozmixujeme s majoránom.
- 3
Ružičkový kel rozoberieme na lístky a sparíme na masle.
- 4
Smotanu zredukujeme s trochou oškvarkov. Petržlenovú vňať rozmixujeme s olejom.
- 5
Hotovú panenku opečieme na zvyšných oškvarkoch s maslom a majoránom.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu