Smotanové huby so špenátovými knedličkami fotorecept
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 13. septembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
Suroviny
Špenátové knedličky: | |
4 ks |
|
250 g čerstvý |
|
3 ks |
|
60 ml |
|
30 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
väčšia štipka (nastrúhaný) |
|
|
|
|
|
Smotanové huby: | |
1 kg čerstvé |
|
200 g |
|
1 PL |
|
300 ml |
|
300 ml |
|
3 ks |
|
200 g |
|
2 PL nasekaná |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, potom odstavíme.
-
2
Do misy dáme pokrájané rožky, pridáme špenát, vajcia, nastrúhaný muškátový oriešok, múku, mlieko, polovicu nastrúhaného parmezánu, lyžicu masla, osolíme a okoreníme. Zmes dobre premiešame a necháme 15 minút odležať.
-
3
Potom z cesta vytvoríme gule, ktoré varíme 15 minút vo vriacej vode. Hotové knedličky vyberieme a polejeme maslom.
-
4
Smotanové huby: Kuriatka očistíme, v rozpálenej panvici na oleji krátko orestujeme a vyberieme. Na masle speníme pokrájanú šalotku, pridáme múku a zalejeme vývarom, povaríme a vytvoríme omáčku. Potom pridáme restované kuriatka, polovicu smotany, osolíme, okoreníme a niekoľko minút podusíme. Krátko pred podávaním pridáme do ostatnej smotany žĺtky, rozmiešame, pridáme do omáčky a krátko povaríme. Na záver vmiešame posekanú petržlenovú vňať.
aj dnes
keď trinásteho
hádam tie huby nespôsobia v bruchu des..
:-)