Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou
z hotela The Grand Vígľaš****, 25. marca 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
150 ml |
|
50 g |
|
200 g prerastená |
|
200 ml ( alebo biele víno) |
|
4 strúčiky |
|
2 ks stredne veľká |
|
hrsť |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Sušené huby namočíme. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak a krátko orestujeme. Potom pridáme namočené huby aj s vodou a povaríme približne 5 minút.
- 2
Rožky nakrájame na malé kocky. Žĺtky zmiešame so smotanou, s posekanou petržlenovou vňaťou, pridáme soľ, mleté čierne korenie a štipku muškátového orieška. Vajcia so smotanou nalejeme na rožky a premiešame. Do plnky pridáme hubovo–slaninkovú zmes. Na záver vyšľaháme z bielkov sneh, ktorý opatrne vmiešame do plnky.
- 3
Králičie stehná umyjeme a spodnú kosť stehna vyrežeme. Tým vznikne vrecko, ktoré budeme plniť. Osolené králičie stehná naplníme plnkou a vložíme do pekáča. Stehná zalejeme vývarom alebo bielym vínom, prikryjeme a dáme piecť na 180 °C približne 45 minút domäkka.
Tiež králičie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu