Králičie ragú so zemiakovo-bryndzovou knedľou
z hotela The Grand Vígľaš****, 28. marca 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Králičie ragú: | |
4 ks |
|
200 g prerastená |
|
3 ks stredne veľká |
|
4 strúčiky |
|
500 ml |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Zemiakovo-bryndzová knedľa: | |
4 ks väčšie |
|
200 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
|
Postup
-
1
Králičie ragú: Králičie stehná umyjeme, vykostíme a nakrájame na kocky. Na masti orestujeme pokrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a na kocky nakrájané mäso, ktoré prudko opečieme a zalejeme 500 ml vývaru. Do vývaru pridáme 4 borievky, soľ a mleté čierne korenie. Mäso pomaly varíme a redukujeme asi 1,5 hodiny.
- 2
Zemiakovo-bryndzová knedľa: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Zemiaky necháme vychladnúť a očistíme. Potom ich pretlačíme, pridáme hrubú múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto.
- 3
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozrežeme na 4 kusy. Každý kus jednotlivo ešte vypracujeme rukami a vyváľame.
- 4
Bryndzu rozdelíme na 4 diely a na každý kus vyvaľkaného cesta položíme jeden diel. Bryndzu do cesta zabalíme a vytvarujeme knedle, ktoré zabalíme do fólie a alobalu a varíme asi 20 minút.
- 5
Králičie ragú podávame s bryndzovou knedľou.
Tiež králičie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu