Králičie mäso
Králičie mäso

Králičie ragú so zemiakovo-bryndzovou knedľou

Matej Homola a Lukáš Kováč
z hotela The Grand Vígľaš****, 28. marca 2020
Králičie ragú so zemiakovo-bryndzovou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Králičie ragú:
4 ks
200 g prerastená
3 ks stredne veľká
4 strúčiky
500 ml
4 ks
1 PL
Zemiakovo-bryndzová knedľa:
4 ks väčšie
200 g
1 ks
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králičie ragú: Králičie stehná umyjeme, vykostíme a nakrájame na kocky. Na masti orestujeme pokrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a na kocky nakrájané mäso, ktoré prudko opečieme a zalejeme 500 ml vývaru. Do vývaru pridáme 4 borievky, soľ a mleté čierne korenie. Mäso pomaly varíme a redukujeme asi 1,5 hodiny.

  2. 2

    Zemiakovo-bryndzová knedľa: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Zemiaky necháme vychladnúť a očistíme. Potom ich pretlačíme, pridáme hrubú múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozrežeme na 4 kusy. Každý kus jednotlivo ešte vypracujeme rukami a vyváľame.

  4. 4

    Bryndzu rozdelíme na 4 diely a na každý kus vyvaľkaného cesta položíme jeden diel. Bryndzu do cesta zabalíme a vytvarujeme knedle, ktoré zabalíme do fólie a alobalu a varíme asi 20 minút.

  5. 5

    Králičie ragú podávame s bryndzovou knedľou.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre