Hovädzie mäso na pomarančoch
Jednoduchá príprava a výborná výsledná chuť. Možno pre mnohých trocha netypická kombinácia, ale verte, že všetky chute spolu vytvárajú harmonický celok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g (vhodné na minútky - falošná sviečková, roštenka...) |
|
| 2 ks (v bio kvalite) |
|
| 3-4 cm čerstvý |
|
| 4-5 PL |
|
| 2-3 PL (alebo ryžový ocot) |
|
| 250 ml (hovädzí alebo zeleninový) |
|
| 1 ČL |
|
| 1 riadna ČL |
|
| 1-2 strúčiky |
|
| podľa chuti (paprička, korenie, omáčka) |
|
| 2-3 PL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti (alebo farebné korenie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny - cesnak a chilli papričku nakrájame na drobno, zázvor nastrúhame na jemno. Nastrúhame kôru z pomarančov a vyfiletujeme z nich mesiačiky, z ktorých si zopár odložíme na ozdobu a zvyšné pokrájame na malé kúsky, ktoré spolu so šťavou, ktorá nám pri tom vznikne, a nastrúhanou pomarančovou kôrou dáme do misky bokom. Mäso si nakrájame na tenšie pásiky.
- 2
V hlbšej miske zmiešame vývar so škrobom, pridáme nakrájané kúsky pomaranča s kôrou, sójovú omáčku, cukor a ryžové víno alebo ryžový ocot.
- 3
Na rozpálenej panvici postupne na lyžici oleja opečieme kúsky hovädzieho mäsa, vyberieme a odložíme bokom.
- 4
Keď opečieme všetko mäso, dáme do panvice 1 lyžicu oleja a minútu na ňom opekáme prelisovaný cesnak, zázvor a čili. Pridáme zmes vývaru s pokrájaným pomarančom a zvyšnými prísadami, premiešame, pridáme mäso a za stáleho miešania varíme asi minútu, pokiaľ omáčka nezhustne. Mne ako príloha najviac pasuje ryža, ale pokojne podľa chuti.
Tiež na pomarančoch:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Áno, pomaranč pekne osvieži chuť ... s mandarínkami som ešte neskúšala.