Hovädzie na pomarančoch
Hovädzie na pomarančoch

Hovädzie mäso na pomarančoch

siuuu - fotkasiuuu, 7. novembra 2019
Hovädzie mäso na pomarančoch
Foto: siuuu

Jednoduchá príprava a výborná výsledná chuť. Možno pre mnohých trocha netypická kombinácia, ale verte, že všetky chute spolu vytvárajú harmonický celok.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (vhodné na minútky - falošná sviečková, roštenka...)
2 ks (v bio kvalite)
3-4 cm čerstvý
4-5 PL
2-3 PL (alebo ryžový ocot)
250 ml (hovädzí alebo zeleninový)
1 ČL
1 riadna ČL
1-2 strúčiky
podľa chuti (paprička, korenie, omáčka)
2-3 PL
podľa chuti
podľa chuti (alebo farebné korenie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - cesnak a chilli papričku nakrájame na drobno, zázvor nastrúhame na jemno. Nastrúhame kôru z pomarančov a vyfiletujeme z nich mesiačiky, z ktorých si zopár odložíme na ozdobu a zvyšné pokrájame na malé kúsky, ktoré spolu so šťavou, ktorá nám pri tom vznikne, a nastrúhanou pomarančovou kôrou dáme do misky bokom. Mäso si nakrájame na tenšie pásiky.

  2. 2

    V hlbšej miske zmiešame vývar so škrobom, pridáme nakrájané kúsky pomaranča s kôrou, sójovú omáčku, cukor a ryžové víno alebo ryžový ocot.

  3. 3

    Na rozpálenej panvici postupne na lyžici oleja opečieme kúsky hovädzieho mäsa, vyberieme a odložíme bokom.

  4. 4

    Keď opečieme všetko mäso, dáme do panvice 1 lyžicu oleja a minútu na ňom opekáme prelisovaný cesnak, zázvor a čili. Pridáme zmes vývaru s pokrájaným pomarančom a zvyšnými prísadami, premiešame, pridáme mäso a za stáleho miešania varíme asi minútu, pokiaľ omáčka nezhustne. Mne ako príloha najviac pasuje ryža, ale pokojne podľa chuti.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: