Zemiakové gnocchi con prosciutto z Talianska
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 5. septembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Postup
-
1
Vo vriacej osolenej vode varíme gnocchi, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme. Strúčiky cesnaku očistíme a nasekáme nadrobno. Bielu časť lahôdkovej cibuľky nakrájame tiež nadrobno. Prosciutto nakrájame na plátky a potom na malé kocky.
- 2
Na veľkú rozohriatu panvicu dáme nakrájané prosciutto spolu s nasekaným cesnakom a lahôdkovou cibuľkou. Pridáme asi 2 lyžice olivového oleja a 1 lyžicu masla. Krátko spolu orestujeme.
- 3
Potom prilejeme 50 ml bieleho vína a alkohol necháme odpariť. Ochutíme mletým čiernym korením a trochou soli. Keď sa víno odparí, prilejeme teplý vývar a pridáme nastrúhaný syr grana padano, ktorý sa rozpustí, a tým omáčku zahustí. Do omáčky pridáme uvarené gnocchi a zmiešame. Na záver pridáme 1 lyžicu masla, ktoré necháme rozpustiť, hrsť nasekanej zelenej vňate a lahôdkovej cibuľky. Zľahka premiešame.
Tiež zemiakové gnocchi:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu