Zemiakové gnocchi
Zemiakové gnocchi

Zemiakové gnocchi con prosciutto z Talianska

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 5. septembra 2019
Zemiakové gnocchi con prosciutto z Talianska
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava

Suroviny

600 g (chladené)
100 g
3 strúčiky
2 ks
60 g
2 PL
2 PL
50 ml
150 ml teplý




Postup

  1. 1

    Vo vriacej osolenej vode varíme gnocchi, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme. Strúčiky cesnaku očistíme a nasekáme nadrobno. Bielu časť lahôdkovej cibuľky nakrájame tiež nadrobno. Prosciutto nakrájame na plátky a potom na malé kocky.

  2. 2

    Na veľkú rozohriatu panvicu dáme nakrájané prosciutto spolu s nasekaným cesnakom a lahôdkovou cibuľkou. Pridáme asi 2 lyžice olivového oleja a 1 lyžicu masla. Krátko spolu orestujeme.

  3. 3

    Potom prilejeme 50 ml bieleho vína a alkohol necháme odpariť. Ochutíme mletým čiernym korením a trochou soli. Keď sa víno odparí, prilejeme teplý vývar a pridáme nastrúhaný syr grana padano, ktorý sa rozpustí, a tým omáčku zahustí. Do omáčky pridáme uvarené gnocchi a zmiešame. Na záver pridáme 1 lyžicu masla, ktoré necháme rozpustiť, hrsť nasekanej zelenej vňate a lahôdkovej cibuľky. Zľahka premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia