Víno ryžové

Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).

Recepty, kde je víno ryžové

prazdny

Grilovaný kalmár Squid game

Hlavné jedlá

Sladké, slané, pálivé a grilované, inšpirované Kóreou...

prazdny

Bravčová pečeň Čchao

Hlavné jedlá

Vskutku jedna z variant přípravy jater po čínsku. Ověřeno! ...

prazdny

Yu Xiang Rou Si (Bravčové mäso v pikantnej cesnakovej omáčke)

Bravčové mäso

Toto jedlo sa predáva pod lokalizovaným názvom bravčové kúsky v (pikantnej) cesnakovej omáčke....

prazdny

Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou

Hovädzie mäso

Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...

prazdny

Bravčové Tonkatsu

Bravčové mäso

Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.

prazdny

Čínsky zeler stir fry

Bezmäsité jedlá

Do vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze...

prazdny

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou

Bravčové mäso

Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...

prazdny

Teplý mrkvovo-pohánkový šalát

Bezmäsité jedlá

Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá...

prazdny

Klasický bok choy

Bezmäsité jedlá

Jedna z najbežnejších a asi najpopulárnejších príloh v ázijských reštauráciách. (Vraj ma aj protirakovinové účinky?) Väčšinou je...

prazdny

Letná čína do plaviek

Bezmäsité jedlá

Málo času ostáva dostať sa do formy ...

prazdny

Skoro čína s panenkou

Bravčové mäso

Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...

prazdny

Kuracie krídla s mangom

Kuracie mäso

Slap moan char swai trochu upravena verzia tohto kmerskeho dedinskeho receptu s nezrelym mangom.

prazdny

Lví hlava

Bravčové mäso

Čínský recept na skvělé "knedlíčky" do polévky. Recept je z původní čínské kuchařky a mnohokrát uvařený....

prazdny

Mäso na S-Čchuánsky spôsob

Bravčové mäso

Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla...

prazdny

Medvedie morčacie prsia ako čína

Hlavné jedlá

Morčacie prsia som pokrájala na rezančeky. Z uvedených surovín som urobila marinádu a nechala prsia do...

prazdny

Kuracie LA-C

Kuracie mäso

V názve má byť za C apostrof, ale nechce mi to zobrať. Rcp je z...

prazdny

Tofu panvica s čínskymi rezancami

Bezmäsité jedlá

Keďže som musela zmeniť jedálniček smerom na zdravší, tak vymýšľam.

prazdny

Exotické prsia Terijaki

Hlavné jedlá

Dnes bola exotika na obed...

prazdny

Pikantné tortičky z baklažánu

Bravčové mäso

Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...

prazdny

Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/

Hovädzie mäso

Úspešná realizácia podľa Číňana. Výsledok? Zaujímavá polievočka s vôňou po ďumbieri a chuťou húb šitake.

prazdny

Tsu-dja - Kvašene koňske hlavi s čerešňami

Bravčové mäso

Thaj-van, exotický ostrov s exotickými jedlami a ja som z neho, nie vlastným pričinením, ...

prazdny

Jarné rolky

Kuracie mäso

Ryžový „papier" namočíme do teplej vody, aby zmäkol. Huby šitake zalejeme v mise vriacou vodou...

prazdny

Sečuánske kung pao bravčové kocky so sušenými chilli papričkami

Bravčové mäso

Original secuanske kung pao sa robi s kuracim masom, ale ja ho mam rada s bravcovym....

prazdny

Pražené čínske pirôžky guotie

Bravčové mäso

Tuto cinsku specialitu oblubuje moja dcera a tak ich robim minimalne raz do tyzdna. Daju sa...

prazdny

Tridsaťminútová čína

Kuracie mäso

Poznáte to - príchod z práce o siedmej večer, celý deň žiadne poriadne jedlo, a...

prazdny

Vyprážaný bôčik

Bravčové mäso

Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...

prazdny

Kuracie krídelka trocha inak

Kuracie mäso

Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...