Foto: afataga
Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla som kúpiť naložený zázvor, tak som dala sušený, no Zobraziť celý popisPo dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla som kúpiť naložený zázvor, tak som dala sušený, no a akoby to bolo bez chilli? :-). Dala som dvojaké mäso - koniec panenky a kus morčacieho prsa.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
1/4 malej hlávky |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
6 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Sušené huby som namočila do studenej vody asi na 2 hod. Máčaný škrob: 1 PL zemiakový škrob zaliať 2-3 PL vody, aby sa dalo rozmiešať. A ideme na mäso: obidva druhy som pokrájala na rezance, v miske som zmiešala vajce s 2 KL máčaného škrobu, pridala mäso a nechala asi 2 hod. marinovať. Nesolila som. Poprosila som pomocníka, aby mi nakrájal suroviny:
-
2
Do woku som dala rozpáliť masť a mäso som na ňom prudko opiekla v troch dávkach, aby sa mi nezačalo dusiť, vyberala som vždy opečené do misky, keď som ho mala všetko hotové, vrátila som ho woku a pridala som kapustu, papriku, chilli, huby a cibuľu
-
3
Chvíľu som miešala, potom som pridala cesnak a zázvor
-
4
Zas som chvíľu miešala, dochutila som soľou, octom, sójovou omáčkou, cukrom a ryžovým vínom. Na záver som pridala zvyšok máčaného škrobu a premišala asi 1 min., to je všetko, ja wei-su nedávam.
-
5
Medzičasom som urobila k tomu šalát: kapusta, červená cibuľa, soľ, štipka cukru, sójová omáčka a tmavý ryžový ocot
-
6
Ak by niekoho zaujímal presný originál, pridávam foto, autor akosi pozabudol dať do surovín sójovú omáčku :-)
-
7
Prílohu sme mali jazmínovú ryžu
A ak by som tam videl nejaky glutaman (= wei-su) tak to by bolo tazke minus a nepekny komentar :)
@dr , @eviana dakujem
@luss44 pre mna za mna, urob si k tomu koprovu omacku :-)))
@chutimi dakujem za inspiraciu s tym sezamom, niekedy pouzijem, ked budem varit cinu len tak z hlavy, mne ten glutamat strasne smrdi, preto ho nepouzivam
@patrovieckypitrs , @izabella929 dakujem za mile slova
@mijaita dakujem za pochvalu, ako som pisala vyssie, mne to smrdi, co sa tyka skodlivosti, su dva tabory, ako ostatne vzdy, ale neosmradim si jedlo len preto, ze to je v rcp
@havino dakujem, nabuduce dobehni aj so @zuzankou a @radoxom
@tiginko no ak vela nezjes... :-) a dakujem, sranda, ze si to nikto nevsimol, opravim
@bembo si ma pobavil :-), ale feferonky moc nejem, lebo maju hrubu kožu a stipu dva krat :-), po madarsky neviem, ale ze marha je hovado, to nahodou viem
@tiginko sa nezdas :-)
@amilka2 ja poznam lievik trubkovity, aj ho zbieram, aj pouzivam hlavne do jedal s hubami a obcas aj do ciny, ale tu som chcela ist podla rcp, pozri sem: varecha.pravda.sk/recepty/lievik-trubkovity-na-cervenom-v...