Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla som kúpiť naložený zázvor, tak som dala sušený, no a akoby to bolo bez chilli? :-). Dala som dvojaké mäso - koniec panenky a kus morčacieho prsa.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
1/4 malej hlávky |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
6 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Sušené huby som namočila do studenej vody asi na 2 hod. Máčaný škrob: 1 PL zemiakový škrob zaliať 2-3 PL vody, aby sa dalo rozmiešať. A ideme na mäso: obidva druhy som pokrájala na rezance, v miske som zmiešala vajce s 2 KL máčaného škrobu, pridala mäso a nechala asi 2 hod. marinovať. Nesolila som. Poprosila som pomocníka, aby mi nakrájal suroviny:
-
2
Do woku som dala rozpáliť masť a mäso som na ňom prudko opiekla v troch dávkach, aby sa mi nezačalo dusiť, vyberala som vždy opečené do misky, keď som ho mala všetko hotové, vrátila som ho woku a pridala som kapustu, papriku, chilli, huby a cibuľu
-
3
Chvíľu som miešala, potom som pridala cesnak a zázvor
-
4
Zas som chvíľu miešala, dochutila som soľou, octom, sójovou omáčkou, cukrom a ryžovým vínom. Na záver som pridala zvyšok máčaného škrobu a premišala asi 1 min., to je všetko, ja wei-su nedávam.
-
5
Medzičasom som urobila k tomu šalát: kapusta, červená cibuľa, soľ, štipka cukru, sójová omáčka a tmavý ryžový ocot
-
6
Ak by niekoho zaujímal presný originál, pridávam foto, autor akosi pozabudol dať do surovín sójovú omáčku :-)
-
7
Prílohu sme mali jazmínovú ryžu
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
A ak by som tam videl nejaky glutaman (= wei-su) tak to by bolo tazke minus a nepekny komentar :)
@dr , @eviana dakujem
@luss44 pre mna za mna, urob si k tomu koprovu omacku :-)))
@chutimi dakujem za inspiraciu s tym sezamom, niekedy pouzijem, ked budem varit cinu len tak z hlavy, mne ten glutamat strasne smrdi, preto ho nepouzivam
@patrovieckypitrs , @izabella929 dakujem za mile slova
@mijaita dakujem za pochvalu, ako som pisala vyssie, mne to smrdi, co sa tyka skodlivosti, su dva tabory, ako ostatne vzdy, ale neosmradim si jedlo len preto, ze to je v rcp
@havino dakujem, nabuduce dobehni aj so @zuzankou a @radoxom
@tiginko no ak vela nezjes... :-) a dakujem, sranda, ze si to nikto nevsimol, opravim
@bembo si ma pobavil :-), ale feferonky moc nejem, lebo maju hrubu kožu a stipu dva krat :-), po madarsky neviem, ale ze marha je hovado, to nahodou viem
@tiginko sa nezdas :-)
@amilka2 ja poznam lievik trubkovity, aj ho zbieram, aj pouzivam hlavne do jedal s hubami a obcas aj do ciny, ale tu som chcela ist podla rcp, pozri sem: varecha.pravda.sk/recepty/lievik-trubkovity-na-cervenom-v...