Foto: tinca
Keďže som musela zmeniť jedálniček smerom na zdravší, tak vymýšľam.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kocka |
|
6-8 ks (namočené) |
|
po 1/4 ks čerstvá /žltá,červená/ |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť mrazený |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
kúsok čerstvý |
|
1/2 ks čerstvá |
|
1 ks malá |
|
1-2 kl opražené |
|
Marináda: | |
1 pl |
|
1 pl |
|
1 kl |
|
1 pl |
|
1 pl |
|
|
|
|
|
|
|
1 pl |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Zo surovín si pripravíme marinádu. Tofu nakrájame na plátky, alebo kocky a dáme marinovať cca na 1 hod. Huby shi-take namočíme do vlažnej vody. Očistíme si mrkvu z ktorej 1/2 naplátkujeme najemno a druhú polku na julien rezančeky. Očistíme cibuľu, naplátkujeme ju, chili papričku a zázvor, ktoré nasekáme nadrobno. Papriku pokrájame na väčšie kocky.
- 2
Na rozohriatom oleji postupne opekáme: najprv plátky tofu /bez marinády/,ktoré vyberieme a dáme na teplý tanier,potom huby tiež ich vyberieme a nakoniec zeleninu /ako prvú papriku potom mrkvu, k nej pridáme hrášok cukrový a hrášok zrná. Vyberieme z pánvice. Zelenina má zostať chrumkavá.
- 3
Podľa návodu si pripravíme čínske instatné rezance /v horúcej vode,nevaríme/ Scedíme ich a trošku vody z nich si necháme.
- 4
Na zvyšnom oleji orestujeme zázvor, šalotku /cibuľu/ a chilli papričku. Nič nepokazíme ani strúčikom cesnaku. K tejto zmesi pridáme všetky orestované suroviny, včetne zvyšku marinády, ktorá nám zostala z marinovania tofu syra. Pár-krát prehodíme. Pridáme čínske rezance aj s troškou vody z nich, zmes premiešame a odstavíme.
- 5
Pred podávaním posypeme opraženými sezamovými semienkami. Dobrú chuť!
- 6
No a k tomu poslovia jari, takto mi kvitne orchidea a záhadne už tretíkrát aj vianočný kaktus.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj poslovia jari sa mi páčia :-)