Tofu panvica s čínskymi rezancami

tinca - fotkatinca, 31. marca 2012
Tofu panvica s čínskymi rezancami
Foto: tinca

Keďže som musela zmeniť jedálniček smerom na zdravší, tak vymýšľam.

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kocka
6-8 ks (namočené)
po 1/4 ks čerstvá /žltá,červená/
1 hrsť
1 hrsť mrazený
1 ks
3 PL
kúsok  čerstvý
1/2 ks čerstvá
1 ks malá
1-2 kl opražené
Marináda:
1 pl
1 pl
1 kl
1 pl
1 pl
1 pl
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín si pripravíme marinádu. Tofu nakrájame na plátky, alebo kocky a dáme marinovať cca na 1 hod. Huby shi-take namočíme do vlažnej vody. Očistíme si mrkvu z ktorej 1/2 naplátkujeme najemno a druhú polku na julien rezančeky. Očistíme cibuľu, naplátkujeme ju, chili papričku a zázvor, ktoré nasekáme nadrobno. Papriku pokrájame na väčšie kocky.

  2. 2

    Na rozohriatom oleji postupne opekáme: najprv plátky tofu /bez marinády/,ktoré vyberieme a dáme na teplý tanier,potom huby tiež ich vyberieme a nakoniec zeleninu /ako prvú papriku potom mrkvu, k nej pridáme hrášok cukrový a hrášok zrná. Vyberieme z pánvice. Zelenina má zostať chrumkavá.

  3. 3

    Podľa návodu si pripravíme čínske instatné rezance /v horúcej vode,nevaríme/ Scedíme ich a trošku vody z nich si necháme.

    Tofu panvica s čínskymi rezancami - obrázok 3
  4. 4

    Na zvyšnom oleji orestujeme zázvor, šalotku /cibuľu/ a chilli papričku. Nič nepokazíme ani strúčikom cesnaku. K tejto zmesi pridáme všetky orestované suroviny, včetne zvyšku marinády, ktorá nám zostala z marinovania tofu syra. Pár-krát prehodíme. Pridáme čínske rezance aj s troškou vody z nich, zmes premiešame a odstavíme.

  5. 5

    Pred podávaním posypeme opraženými sezamovými semienkami. Dobrú chuť!

    Tofu panvica s čínskymi rezancami - obrázok 5
  6. 6

    No a k tomu poslovia jari, takto mi kvitne orchidea a záhadne už tretíkrát aj vianočný kaktus.

    Tofu panvica s čínskymi rezancami - obrázok 6

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
No teda...pekne si ma naladila.Arašidový olej nemám,možno sa dá použiť arašidové maslo..?Určite je to pre chuť.Ostatné mám.
Aj poslovia jari sa mi páčia :-)

Pridaj komentár k receptu: