Jarné rolky

Agáta Ihnátová
šéfkuchárka hotela Jalta v Michalovciach, 10. mája 2010 11:15
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jarné rolkyFoto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Ryžový „papier" namočíme do teplej vody, aby zmäkol. Huby šitake zalejeme v mise vriacou vodou a necháme napučať. Bambusové výhonky necháme odkvapkať na site. Mladé cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na 5 cm rezančeky. Čínsku kapustu očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké pásiky. Kuracie prsia nakrájame na rezančeky.

  2. 2

    Na panvici rozpálime 2 PL oleja, za stáleho miešania na ňom opečieme kuracie rezančeky a vyberieme. Na tom istom oleji opečieme mladú cibuľku, čínsku kapustu, huby a bambusové výhonky. Vmiešame ryžové víno, solamyl a sójovú omáčku. Pridáme mäso a dusíme spolu do vyvarenia tekutiny.

  3. 3

    Kúsok od okraja dáme na každý ryžový papier 1 PL plnky, plnku prekryjeme papierom a stočíme až do polovice. Prehneme pravý i ľavý okraj papiera a dovinieme až do konca. V panvici rozpálime arašidový olej a rolky v ňom opekáme z každej strany 4 minúty. Po upečení ich osušíme na savom papieri. Podávame so zvyškom sójovej omáčky alebo sladkoostrou čili omáčkou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Môžeme použiť aj lístkové alebo štrúdľové cesto. Plnku do jarných roliek môžeme obmieňať podľa chuti, napríklad, zeleninovú alebo krevetovú.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist