Teplý mrkvovo-pohánkový šalát fotorecept

violeta - fotkaVioleta, Nitra, 16. februára 2018 13:12
Ďalšie recepty »

Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept)Foto: violeta
2-3
porcie
7+10 min
tepelná úprava

Suroviny

125 ml
250 ml
4 ks
2 - 3 PL (mirin)
2 PL
1 - 2 PL
2 - 3 PL
1 - 2 PL
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá to približne 7 minút, dám dole zo sporáka a nechám prikryté približne 10 minút.

    Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu nakrájam na tenké pásiky a zázvor nastrúham, snažím sa vybrať "fúziky". Na kúsku masla krátko opečiem zázvor a pridám mrkvu. Chvíľu opekám, jemne posolím a podlejem trochou vody, asi 1/4 šálky, zakryjem a približne 10 minút dusím. Záleží od veľkosti nakrájania. Počas dusenia prichutím sójovou omáčkou, Mirinom, sezamovým olejom a čiernym sezamom.

    Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešam pohánku.

    Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist