Mrkvový šalát
Mrkvový šalát

Teplý mrkvovo-pohánkový šalát fotorecept

violeta - fotkavioleta, 16. februára 2018
Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept)
Foto: violeta
2-3
porcie
7+10 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 ml
250 ml
4 ks
2 - 3 PL (mirin)
2 PL
1 - 2 PL
2 - 3 PL
1 - 2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá to približne 7 minút, dám dole zo sporáka a nechám prikryté približne 10 minút.

    Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu nakrájam na tenké pásiky a zázvor nastrúham, snažím sa vybrať "fúziky". Na kúsku masla krátko opečiem zázvor a pridám mrkvu. Chvíľu opekám, jemne posolím a podlejem trochou vody, asi 1/4 šálky, zakryjem a približne 10 minút dusím. Záleží od veľkosti nakrájania. Počas dusenia prichutím sójovou omáčkou, Mirinom, sezamovým olejom a čiernym sezamom.

    Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešam pohánku.

    Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@haji , podľa mňa je zbytočné sa do niečoho nútiť, ovsené vločky alebo šípky ti tiež poskytnú rutín. Ak by si predsa len varila svetlú pohánku, odporúča sa ju nevariť, len zaliať horúcou vodou a nechať abobtnať. Ak vyskúšaš, daj vedieť, pekný večer:)
Máš pravdu @haji , svetlá pohánka je lúpaná mechanicky, šetrnejšie, tmavá pri vysokej teplote. Vo svetlej vraj zostáva vďaka tomu viac živín a má aj slabšiu arómu, ale sa aj viac rozvarí. Nabudúce kúpim svetlú, táto je tmavá.


1x haji
wau, super. potrebujem jesť viac pohánky, ale priznám sa, že tiež mi nejak extra nechutí. toto sa mi páči veľmi, isto skúsim. zatiaľ u nás pohánka chutí len 7 mesačnej dcérke (lebo ešte nevie, čo za skvelé chute ju v živote čakajú :D )
1x haji