Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 26. júla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
1,4 kg |
|
300 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
30 g |
|
1 l |
|
200 ml (mirin) |
|
20 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fermentovaná zelenina: | |
1/2 ks |
|
200 g |
|
1 zväzok |
|
30 g |
|
80 g |
|
10 g |
|
30 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, zmiešame so soľou, nádobu zhora zaťažíme a necháme pri izbovej teplote asi 3 hodiny. Potom kapustu scedíme a umyjeme v čistej vode, aby sme ju zbavili prebytočnej soli. V čistej nádobe zmiešame prepláchnutú kapustu, reďkovku daikon nakrájanú na veľké kusy a jarnú cibuľku. Dochutíme nastrúhaným zázvorom, cesnakom, cukrom, mletým čili a mletou sladkou paprikou. Takto pripravenú zmes necháme fermentovať pri izbovej teplote zhruba 5 dní.
- 2
V rajnici na oleji sprudka opečieme rebrá, ktoré sme predtým posolili a okorenili zo všetkých strán. Po opečení ich vyberieme a do rajnice dáme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu a cesnak. Keď je zelenina orestovaná, vložíme naspäť rebrá, pridáme zázvor, čili papričky, hovädzí vývar a ryžové víno mirin. Rajnicu prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 90 °C približne na 11 hodín podľa veľkosti a kvality rebier. Po upečení vyberieme rebrá a výpek prepasírujeme cez jemné sitko. Omáčku prevaríme, zredukujeme ju na požadovanú hustotu a podľa potreby dochutíme soľou.
- 3
Hovädzie rebrá prelejeme pripravenou omáčkou a podávame s fermentovanou zeleninou.
Tiež hovädzie rebrá:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemohol by si sem dať recept ?