Pečené hovädzie rebrá
Pečené hovädzie rebrá

Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou

Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 26. júla 2020
Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1,4 kg
300 g
200 g
250 g
30 g
1 l
200 ml (mirin)
20 g
Fermentovaná zelenina:
1/2 ks
200 g
1 zväzok
30 g
80 g
10 g
30 g
10 g




Postup

  1. 1

    Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, zmiešame so soľou, nádobu zhora zaťažíme a necháme pri izbovej teplote asi 3 hodiny. Potom kapustu scedíme a umyjeme v čistej vode, aby sme ju zbavili prebytočnej soli. V čistej nádobe zmiešame prepláchnutú kapustu, reďkovku daikon nakrájanú na veľké kusy a jarnú cibuľku. Dochutíme nastrúhaným zázvorom, cesnakom, cukrom, mletým čili a mletou sladkou paprikou. Takto pripravenú zmes necháme fermentovať pri izbovej teplote zhruba 5 dní.

  2. 2

    V rajnici na oleji sprudka opečieme rebrá, ktoré sme predtým posolili a okorenili zo všetkých strán. Po opečení ich vyberieme a do rajnice dáme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu a cesnak. Keď je zelenina orestovaná, vložíme naspäť rebrá, pridáme zázvor, čili papričky, hovädzí vývar a ryžové víno mirin. Rajnicu prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 90 °C približne na 11 hodín podľa veľkosti a kvality rebier. Po upečení vyberieme rebrá a výpek prepasírujeme cez jemné sitko. Omáčku prevaríme, zredukujeme ju na požadovanú hustotu a podľa potreby dochutíme soľou.

  3. 3

    Hovädzie rebrá prelejeme pripravenou omáčkou a podávame s fermentovanou zeleninou.

Diskusia k receptu

klukodvody
Kimči dělám doma stále. Používáme jej ke všemu. Ale tady ten návod je poněkud zvláštní. Tento Korejský salát - fermentovaný, lépe kvašený mám přímo od kuchaře, který byl v Koreji řadu let. Tam to hlavně dělají ženy v obrovském množství. No ale variant je asi víc.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia