Skoro čína s panenkou fotorecept
Foto: 2010
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu. Skusil som spravit Zobraziť celý popisJeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu. Skusil som spravit kompromis.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpaleny olej som dal do woku oprazit cibulu, cesnak a chilli.
-
2
Pridal som na jemnejsie nakrajanu kapustu, mrkvu, stonkovy zeler, zelenu papriku, premiesal a pridal stedro ryzoveho vina, zakryl a podusil tak 5 minut.
-
3
Samostatne som si predvaril brocoliny (cinska verzia brokolice) a pridal k preddusenej zelenine.
-
4
Vecer predtym som si pripravil panenku, odblanil a dal do marinady zo sojovej omacky, worcestrovej, sezamoveho oleja a sladkej chilli omacky. Na druhy den som panenku vybral z marinady a nakrajal na tensie platky.
-
5
Na novu panvicu bez oleja som dal poopekat na etapy v jednej vrstve panenkove platky.
-
6
Stacilo velmi kratko na silnom plameni, mozno 2 minuty a otocit a dalsia minuta a panenka bola hotova.
-
7
Oprazene kusky pridame k podusenej zelenine.
-
8
Do marinady pridame trochu ryzoveho vina a vmiesame lyzicu skrobu, ja som mal arrow root (korenovy skrob ziskavany z rastliny Maranta arundinacea - maranta trstinova), vsetko premiesame, prehrejeme, zahustime, nakoniec prizdobime nadrobno nakrajanou jarnou cibulkou a sezamovymi semienkami.
5*
Ze zo vsetkej zeleniny najradsej maso :) moj zo vsetkych zakuskov vyprazany rezen :)
Samozrejme aj recepty,no predovšetkým vždy obdivujem tvoje fotky,krásne,priam umelecké.Blahozelam,si šikovný:-)
/fat noodles - (rezance)/. Takiez sa mi paci pouzivanie "arrow root" preto, lebo "nezamuti" ziadnu tekutinu.
Kedze este je vzdy cas popriat vsetko dobre do Noveho Roku, tak zelam, aby bol pre vasu rodinu pokojny a hlavne zdravy pretoze uspesnych ho mavate vzdy.
Takriez, aby ti neubral chuti do pridavania tvojich trefnych komentarov a v neposlednom rade tychto unikatnych - aj vynikajucich receptov, /aj ked niekedy citam, ze pre par ludi trosku "Iritujucich"- nevzdaj to. H.