Bravčová panenka
Bravčová panenka

Skoro čína s panenkou fotorecept

2010 - bez fotky2010, 9. júna 2017
Skoro čína s panenkou (fotorecept)
Foto: 2010

Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu. Skusil som spravit kompromis.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marináda:
Ďalej potrebujeme:
 (čínska brokolica)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpaleny olej som dal do woku oprazit cibulu, cesnak a chilli.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridal som na jemnejsie nakrajanu kapustu, mrkvu, stonkovy zeler, zelenu papriku, premiesal a pridal stedro ryzoveho vina, zakryl a podusil tak 5 minut.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Samostatne som si predvaril brocoliny (cinska verzia brokolice) a pridal k preddusenej zelenine.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vecer predtym som si pripravil panenku, odblanil a dal do marinady zo sojovej omacky, worcestrovej, sezamoveho oleja a sladkej chilli omacky. Na druhy den som panenku vybral z marinady a nakrajal na tensie platky.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na novu panvicu bez oleja som dal poopekat na etapy v jednej vrstve panenkove platky.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Stacilo velmi kratko na silnom plameni, mozno 2 minuty a otocit a dalsia minuta a panenka bola hotova.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Oprazene kusky pridame k podusenej zelenine.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do marinady pridame trochu ryzoveho vina a vmiesame lyzicu skrobu, ja som mal arrow root (korenovy skrob ziskavany z rastliny Maranta arundinacea - maranta trstinova), vsetko premiesame, prehrejeme, zahustime, nakoniec prizdobime nadrobno nakrajanou jarnou cibulkou a sezamovymi semienkami.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
pekný recept - ja najradšej používam na ochucovanie podobných jedál zmes ustricovej, rybacej a sójovej omáčky + ryžový ocot a trošku cukru. Tieto tzv. číny nikdy nesklamú, keď sa urobia správne, bez zbytočného dusenia a zachová sa chrumkavosť zeleniny
Velmi podobne a casto aj na nasom stole mozno aj pre rychlost pripravy jedla aj jeho pestrost. Vzdy sa da upravit s rozlisnou zeleninou/ ktoru tu mame v bohatom vybere originalov tiez/ a roznych druhoch masa pricom jedlo je takmer vzdy ine. Miesto ryzovych variacii rada pouzivam aj "Lo Mein Noodles"
/fat noodles - (rezance)/. Takiez sa mi paci pouzivanie "arrow root" preto, lebo "nezamuti" ziadnu tekutinu.

Kedze este je vzdy cas popriat vsetko dobre do Noveho Roku, tak zelam, aby bol pre vasu rodinu pokojny a hlavne zdravy pretoze uspesnych ho mavate vzdy.
Takriez, aby ti neubral chuti do pridavania tvojich trefnych komentarov a v neposlednom rade tychto unikatnych - aj vynikajucich receptov, /aj ked niekedy citam, ze pre par ludi trosku "Iritujucich"- nevzdaj to. H.

Pridaj komentár k receptu: