Bravčová panenka
Bravčová panenka

Skoro čína s panenkou fotorecept

2010 - bez fotky2010, 9. júna 2017
Skoro čína s panenkou (fotorecept)
Foto: 2010

Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu. Skusil som spravit kompromis.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marináda:
Ďalej potrebujeme:
 (čínska brokolica)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpaleny olej som dal do woku oprazit cibulu, cesnak a chilli.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridal som na jemnejsie nakrajanu kapustu, mrkvu, stonkovy zeler, zelenu papriku, premiesal a pridal stedro ryzoveho vina, zakryl a podusil tak 5 minut.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Samostatne som si predvaril brocoliny (cinska verzia brokolice) a pridal k preddusenej zelenine.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vecer predtym som si pripravil panenku, odblanil a dal do marinady zo sojovej omacky, worcestrovej, sezamoveho oleja a sladkej chilli omacky. Na druhy den som panenku vybral z marinady a nakrajal na tensie platky.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na novu panvicu bez oleja som dal poopekat na etapy v jednej vrstve panenkove platky.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Stacilo velmi kratko na silnom plameni, mozno 2 minuty a otocit a dalsia minuta a panenka bola hotova.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Oprazene kusky pridame k podusenej zelenine.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do marinady pridame trochu ryzoveho vina a vmiesame lyzicu skrobu, ja som mal arrow root (korenovy skrob ziskavany z rastliny Maranta arundinacea - maranta trstinova), vsetko premiesame, prehrejeme, zahustime, nakoniec prizdobime nadrobno nakrajanou jarnou cibulkou a sezamovymi semienkami.

    Skoro čína s panenkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
pekný recept - ja najradšej používam na ochucovanie podobných jedál zmes ustricovej, rybacej a sójovej omáčky + ryžový ocot a trošku cukru. Tieto tzv. číny nikdy nesklamú, keď sa urobia správne, bez zbytočného dusenia a zachová sa chrumkavosť zeleniny