Kuracie LA-C fotorecept

afataga - fotkaafataga, 3. januára 2015
Kuracie LA-C (fotorecept)
Foto: afataga

V názve má byť za C apostrof, ale nechce mi to zobrať. Rcp je z knihy Čínska kuchyně vydanej v r. 1978. Jeden archívny Zobraziť celý popisV názve má byť za C apostrof, ale nechce mi to zobrať. Rcp je z knihy Čínska kuchyně vydanej v r. 1978. Jeden archívny kúsok mi prišiel poštou pod stromček ako veľké prekvapenia a veľká radosť, lebo viem, že kniha sa skoro nedá zohnať. Oproti pôvodnému rcp som pridala chilli, bambusové výhonky a po troche oleja, vína a sójovky, lebo som mala viac mäsa. Wei-su som nedala, mne to smrdí.

4
porcie
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
4 PL
1 ks
1 ČL
podľa chuti
1 ks menší
1 ks červená
1 ks čerstvá
1/2 hrnčeka
Zálievka:
3 PL
2 PL
štipka
1 KL
3 ks

Postup

  1. 1

    Mäso a zeleninu som sa snažila pokrájať na kocky cca 1x1 cm. Do misky som dala vajce, škrob a chilli, pridala som pokrájané mäso a nechala som marinovať 3 hod.

    Kuracie LA-C (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do horúceho woku som dala olej a mäso som prudko opiekla asi 3 min.

    Kuracie LA-C (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som všetku pokrájanú zeleninu aj výhonky

    Kuracie LA-C (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chvílu som to restovala, zaliala som zálievkou a ešte miešala asi 2 min.

    Kuracie LA-C (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

luss44
takéto rýchlovečky mám rada, používam sušené čínske huby namiesto bamb.výhonkov, tie mi nechutia, neviem prečo. Chutné jedlo milá @afataga , 5*****
amia
S takýmto jedlom sa u nás vždy zavďačím. Za foto a recept 5* .
1x amia
dara2112
Super ukladám a určite vyskúšam vždy som milovala čínu a nevedela uvariť - takže vyskúšam podĺa teba samozrejme teeba dokupit ryžove víno a výhonky... Ďakujem
frezia
Take mozem vzdy. Patri medzi moje oblubene.
tiginko
takéto "číny" sa hádam nikdy neomrzia, výborne to vyzerá @afataga a niet pochýb, že to výborne aj chutí
kika1212
júj @afi , ako dobre a rýchlo si nakuchtila, to si uložím, rýchlovky mám rada, potom žičneš foťák :-)
mijaita
I takové recepty do receptáře Varechy patří, i když nemnoho lidí má suroviny, ingredience a na něco podobného chuť. Já čínská jídla vařím velmi ráda a bambusové výhonky ani černé houby (jidášovo ucho) neopomenu. La-c je výborné i bez apostrofu, milá @afataga :-)
havino
jedlo spieva na tanieri, viem, že aj chutné, výborné, ja rada takéto

@kika , nie foťák pýtaj požičiať, ale tých dvoch osvetľovačov, tu tipujem, že boli traja, taká krásna fotka
afataga
@kika1212 nepoziciam, bol velmi drahy, az 35 € :-)
@marijanna daj potom vediet
@mijaita akurat to ryzove vino moze byt kamen urazu, ostatne by nemal byt problem, ale podla mna ten apostrof by to este vylepsil :-)
@mariamka neviem ci sa tak varilo, alebo iba pisalo :-) a dik
@havino uz dospievalo :-), dakujem
danda3
Perkektný recept, @afi , čínu milujem, budem sa inšpirovať.♥
radox1
5*,ale kedze u mna je najnudnejsia surovina v kuchyni kur.prsia,pouzijem ine maso.
zolik
Vyborne. Nase oblubene rychle vecere v pracovnom tyzdni.
rea1
drahá kolegyňa v hrncoch, ako to, že si ma nepozvala? stačilo spomenúť, ja by som ochotne dobehla aj bez pozvania, aj paličky by som si vlastné priniesla. čínske, vietnamské a vôbec všetky paličkové jedlá ja veľmi rada. jedlo vyzerá hodnotne, veeeľmi hodnotne a chrumkavo. chválim, hviezdičkujem a zalizujem sa. :-)) jana
afataga
@danda3 bude mi potesenim
@radox1 s tymi prsiami suhlasim len ciastocne, maju tu vyhodu, ze su chutovo malo vyrazne a preto vdacne pochytia chut korenim a v neposlednom rade su hotove za chvilocku, kludne pouzi ine maso, tebe isto nemusim radit ake, ale v tomto rcp bolo pouzite toto aj krajanie na kocky, nie na platky, tak som to chcela dodrzat, lebo doteraz som pri podobnych rcp krajala vzdy na rezanceky
@zolik dobru chut :-)
@rea1 draha kolegyna strojarka, si necitila co varim? nabuduce otvor okno a nuchaj :-)
bembo
tento som Ti zabudol ohodnotiť,ale už má tiež známku v mojej KK "test gut"čo znamená že,veľmi chutil a bude sa robiť aj viackrát
afataga
@bembo som rada, ze vam chuti, to vzdy potesi a mozeme aj podakovat jednej milej varechacke, co mi poslala tu knihu :-), isto z nej este nieco zas niekedy pridam

Zaujímavé video z archívu TV Varecha