Foto: afataga
V názve má byť za C apostrof, ale nechce mi to zobrať. Rcp je z knihy Čínska kuchyně vydanej v r. 1978. Jeden archívny Zobraziť celý popisV názve má byť za C apostrof, ale nechce mi to zobrať. Rcp je z knihy Čínska kuchyně vydanej v r. 1978. Jeden archívny kúsok mi prišiel poštou pod stromček ako veľké prekvapenia a veľká radosť, lebo viem, že kniha sa skoro nedá zohnať. Oproti pôvodnému rcp som pridala chilli, bambusové výhonky a po troche oleja, vína a sójovky, lebo som mala viac mäsa. Wei-su som nedala, mne to smrdí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
1 ks menší |
|
1 ks červená |
|
1 ks čerstvá |
|
1/2 hrnčeka |
|
Zálievka: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
štipka |
|
1 KL |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Mäso a zeleninu som sa snažila pokrájať na kocky cca 1x1 cm. Do misky som dala vajce, škrob a chilli, pridala som pokrájané mäso a nechala som marinovať 3 hod.
-
2
Do horúceho woku som dala olej a mäso som prudko opiekla asi 3 min.
-
3
Pridala som všetku pokrájanú zeleninu aj výhonky
-
4
Chvílu som to restovala, zaliala som zálievkou a ešte miešala asi 2 min.
@pacinka :-)))
@kika , nie foťák pýtaj požičiať, ale tých dvoch osvetľovačov, tu tipujem, že boli traja, taká krásna fotka
@marijanna daj potom vediet
@mijaita akurat to ryzove vino moze byt kamen urazu, ostatne by nemal byt problem, ale podla mna ten apostrof by to este vylepsil :-)
@mariamka neviem ci sa tak varilo, alebo iba pisalo :-) a dik
@havino uz dospievalo :-), dakujem
@radox1 s tymi prsiami suhlasim len ciastocne, maju tu vyhodu, ze su chutovo malo vyrazne a preto vdacne pochytia chut korenim a v neposlednom rade su hotove za chvilocku, kludne pouzi ine maso, tebe isto nemusim radit ake, ale v tomto rcp bolo pouzite toto aj krajanie na kocky, nie na platky, tak som to chcela dodrzat, lebo doteraz som pri podobnych rcp krajala vzdy na rezanceky
@zolik dobru chut :-)
@rea1 draha kolegyna strojarka, si necitila co varim? nabuduce otvor okno a nuchaj :-)