Pikantné tortičky z baklažánu fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 17. februára 2011
Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept)
Foto: alexdidi

Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou omáčkou....

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

150 g, (panenka)
2 PL
2-3 ks, menšie
2 ks
4 PL
20 g
20 g
2 strúčiky
2 ks
1/2 ks
1 ks, malá
1 PL
2 PL
1 KL
250 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku posekáme sekáčikom, veľkým nožom, alebo pomelieme na mlynčeku. Ja som zvolila sekanie nožom. Osolíme a zmiešame s 1/2 PL ryžového vína.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na tento pokrm potrebujeme podlhovasté tenšie plody baklažánov. Ak zoženieme len veľké plody, poodkrajujeme šupku hrubšie na kolieska potrebnej veľkosti. Baklažány ošúpeme a porežeme na kolieska s priemerom asi 4cm a hrubých 1cm. Baklažány uprostred pozdĺžne narežeme ostrým nožom, ale neprekrojíme. Musia byť na jednom konci spojené.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Baklažány naplníme pripraveným mäsom.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistíme a ošúpeme pór, ďumbier a cesnak. Posekáme nadrobno.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistíme a posekáme na malé kocočky aj papriky a chilli. Nezohnala som čerstvé chilli, tak som použila sušené.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme omáčku zmiešaním cukru s octom, sójovou, rybacou omáčkou, ryžovým vínom a 1KL kukuričného škróbu rozmiešanou v 1PL vody.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vajcia vyšľaháme s 3PL kukuričného škróbu. Vo woku rozpálime olej. Dostatočne rozpálený je vtedy, keď sa tvoria na obrátenom, ponorenom konci varešky bublinky. Kolieska baklažánu rovnomerne obalíme v zmesi z vajec.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Baklažán vkladáme do rozpáleného oleja a každú porciu fritujeme 4 minúty. Vyberieme, necháme odkvapkať a udržujeme teplé.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Olej z woku vylejeme(odložíme a môžeme znovu použiť), zostane len olejový povrch. Vložíme ďumbier, cesnak, chilli a opražíme za stáleho miešania 1/2 minúty. Primiešame papriky a opekáme ďalšiu 1/2 minútu. Primiešame omáčku a 1PL vody. Omáčku prevaríme. Primiešame pór.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Omáčku nalejeme na baklažán.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

lyali
Zaujímavý receptík :-) Len niekedy zoženiem skôr cuketu ako baklažán :-( KK
dorisa
Krasne jedlo,ale mne by to doma moj nejedol. To,len tak pre seba by som si musela navariť. Chvalim,naozaj nápadité.
danculka
Moc práce, ale výsledný efekt asi stojí za to.podľa vizuálu ,áno...
hviezdickaz
pekny recept... na ryzove vino som este nenatrafila,da sa pripadne zamenit za ine?
marianne69
....parada,baklazany mamvelmi rada,dala by som si ,len by sa zaprasilo...ak je aj pracnejsi rcp,stoji za to...(KK)
cica2
tak toto jedlo keby mi mal kto pripraviť, určite si pochutím :) Krásny receptík!!!
frezia68
Nenapadlo by ma jemnú panenku nasekať,ale inšpiruješ a niekedy vyskúšam,len mi chýba ryžové víno,ocot a rybaciu omáčku nedám.Myslíš,že to bude " ONO" ?Alebo radšej neexperimentovať?
alexdidi
@hviezdickaz , myslím, že ho môžeš vynechať, prípadne dať biele balzamico, ale menej....@frezia68 , z panenky tam ide kúsok a z ďalšej časti som na druhý deň robila na rezančeky s cestovinou...a ak zameníš tie čínske pochutiny za iné, chuť sa síce zmení, ale iste si vytvoríš vlastnú nezameniteľnú chuť, takže určite by som experimentovala...
tinca
@alexdidi chválim, krásny rcp, krásne nafotené, ale ja baklažán nemusím škoda možno nejako to upraviť
alexdidi
@tinca , a možno mu len prísť na chuť...ja ho mám rada a často ho aj pripravujem na rôzne spôsoby...