Foto: alexdidi
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou omáčkou....
porcie
príprava
Suroviny
150 g, (panenka) |
|
2 PL |
|
2-3 ks, menšie |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
20 g |
|
20 g |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks, malá |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku posekáme sekáčikom, veľkým nožom, alebo pomelieme na mlynčeku. Ja som zvolila sekanie nožom. Osolíme a zmiešame s 1/2 PL ryžového vína.
-
2
Na tento pokrm potrebujeme podlhovasté tenšie plody baklažánov. Ak zoženieme len veľké plody, poodkrajujeme šupku hrubšie na kolieska potrebnej veľkosti. Baklažány ošúpeme a porežeme na kolieska s priemerom asi 4cm a hrubých 1cm. Baklažány uprostred pozdĺžne narežeme ostrým nožom, ale neprekrojíme. Musia byť na jednom konci spojené.
-
3
Baklažány naplníme pripraveným mäsom.
-
4
Očistíme a ošúpeme pór, ďumbier a cesnak. Posekáme nadrobno.
-
5
Očistíme a posekáme na malé kocočky aj papriky a chilli. Nezohnala som čerstvé chilli, tak som použila sušené.
-
6
Pripravíme omáčku zmiešaním cukru s octom, sójovou, rybacou omáčkou, ryžovým vínom a 1KL kukuričného škróbu rozmiešanou v 1PL vody.
-
7
Vajcia vyšľaháme s 3PL kukuričného škróbu. Vo woku rozpálime olej. Dostatočne rozpálený je vtedy, keď sa tvoria na obrátenom, ponorenom konci varešky bublinky. Kolieska baklažánu rovnomerne obalíme v zmesi z vajec.
-
8
Baklažán vkladáme do rozpáleného oleja a každú porciu fritujeme 4 minúty. Vyberieme, necháme odkvapkať a udržujeme teplé.
-
9
Olej z woku vylejeme(odložíme a môžeme znovu použiť), zostane len olejový povrch. Vložíme ďumbier, cesnak, chilli a opražíme za stáleho miešania 1/2 minúty. Primiešame papriky a opekáme ďalšiu 1/2 minútu. Primiešame omáčku a 1PL vody. Omáčku prevaríme. Primiešame pór.
-
10
Omáčku nalejeme na baklažán.
Diskusia k receptu