Pikantné tortičky z baklažánu fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 17. februára 2011
Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept)
Foto: alexdidi

Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou omáčkou....

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

150 g, (panenka)
2 PL
2-3 ks, menšie
2 ks
4 PL
20 g
20 g
2 strúčiky
2 ks
1/2 ks
1 ks, malá
1 PL
2 PL
1 KL
250 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku posekáme sekáčikom, veľkým nožom, alebo pomelieme na mlynčeku. Ja som zvolila sekanie nožom. Osolíme a zmiešame s 1/2 PL ryžového vína.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na tento pokrm potrebujeme podlhovasté tenšie plody baklažánov. Ak zoženieme len veľké plody, poodkrajujeme šupku hrubšie na kolieska potrebnej veľkosti. Baklažány ošúpeme a porežeme na kolieska s priemerom asi 4cm a hrubých 1cm. Baklažány uprostred pozdĺžne narežeme ostrým nožom, ale neprekrojíme. Musia byť na jednom konci spojené.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Baklažány naplníme pripraveným mäsom.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistíme a ošúpeme pór, ďumbier a cesnak. Posekáme nadrobno.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistíme a posekáme na malé kocočky aj papriky a chilli. Nezohnala som čerstvé chilli, tak som použila sušené.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme omáčku zmiešaním cukru s octom, sójovou, rybacou omáčkou, ryžovým vínom a 1KL kukuričného škróbu rozmiešanou v 1PL vody.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vajcia vyšľaháme s 3PL kukuričného škróbu. Vo woku rozpálime olej. Dostatočne rozpálený je vtedy, keď sa tvoria na obrátenom, ponorenom konci varešky bublinky. Kolieska baklažánu rovnomerne obalíme v zmesi z vajec.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Baklažán vkladáme do rozpáleného oleja a každú porciu fritujeme 4 minúty. Vyberieme, necháme odkvapkať a udržujeme teplé.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Olej z woku vylejeme(odložíme a môžeme znovu použiť), zostane len olejový povrch. Vložíme ďumbier, cesnak, chilli a opražíme za stáleho miešania 1/2 minúty. Primiešame papriky a opekáme ďalšiu 1/2 minútu. Primiešame omáčku a 1PL vody. Omáčku prevaríme. Primiešame pór.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Omáčku nalejeme na baklažán.

    Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Nenapadlo by ma jemnú panenku nasekať,ale inšpiruješ a niekedy vyskúšam,len mi chýba ryžové víno,ocot a rybaciu omáčku nedám.Myslíš,že to bude " ONO" ?Alebo radšej neexperimentovať?
@hviezdickaz , myslím, že ho môžeš vynechať, prípadne dať biele balzamico, ale menej....@frezia68 , z panenky tam ide kúsok a z ďalšej časti som na druhý deň robila na rezančeky s cestovinou...a ak zameníš tie čínske pochutiny za iné, chuť sa síce zmení, ale iste si vytvoríš vlastnú nezameniteľnú chuť, takže určite by som experimentovala...

Pridaj komentár k receptu: