Kuracie rizoto
Kuracie rizoto

Rizoto s kuracinou na kantonský spôsob

Ladislav Abrahám
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 22. augusta 2018
Rizoto s kuracinou na kantonský spôsob
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

300 g
150 g
kúsok
 čínske
1 ks
2 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky a opražíme na oleji, pridáme pečeň. Zázvor nakrájame na malé kúsky, roztlčieme badián a pridáme k opraženému mäsu.

  2. 2

    Potom pridáme sójovú omáčku a hrniec zakryjeme asi na 2 minúty. Pridáme ryžu a premiešame. Zalejeme vodou a ryžovým vínom podľa chuti. Varíme domäkka. Nakoniec pridáme fazuľové klíčky. Dochutíme podľa potreby soľou a korením.

Diskusia k receptu